Site pictogram Out mijn keuken

Cocktail | de Monte Carlo: bubbels met een smaakje

Monte Carlo
Monte Carlo cocktail

De feestelijkste maand van het jaar komt eraan en dus heb ik vandaag een cocktail met bubbels voor je! Naar verluid is deze cocktail ontstaan in de motorwereld, waar men erg van chic houdt en daar horen bubbels bij. Op het TT Circuit in Assen valt dat volgens mij reuze mee hoor, maar deze cocktail heet dan ook geen 'Assen' maar 'Monte Carlo' en dan begrijp je de hang naar chic alweer veel beter. Dit is een erg leuk drankje om als aperitief aan je gasten te geven voor het kerstdiner! 

Monte Carlo cocktail; wat heb je nodig?

Per glas doe je 30 ml gin en 15 ml citroensap in een shaker of potje dat je goed kunt afsluiten. Doe er wat ijs bij om het goed te koelen. Shake het even goed door elkaar en schenk het door een strainer of zeefje in het glas. Vul het glas af met (koude) mousserende wijn (ik gebruik graag prosecco voor dit soort drankjes). Vul dan een eetlepel met crème de menthe en druppel dat in het glas. Garneer met een blaadje munt en serveer meteen.  

monte carlo

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten