Site pictogram Out mijn keuken

Zomerse stamppot met doperwtjes, munt en vissticks

Zomerse stamppot met doperwten, munt en vissticks

Op zoek naar een lekker, snel en zomers gerecht voor een doordeweekse dag? Dan heb ik iets voor je hoor, want stamppot kan ook prima in de zomer. Zeker als je er blaadjes munt doorheen roert, want dat geeft een hele zomerse smaak. Ik heb er vissticks bij gemaakt. Eigenlijk alleen maar omdat het weer eens iets ander is. Dit gerecht combineert ook heel goed met een lekkere gehaktbal of wat uitgebakken chorizo, of een wat stukjes gebakken kip. Gebruik je fantasie en doe wat je lekker vindt. Het recept staat hieronder uitgeschreven, enjoy!

Zomerse stamppot met doperwten, munt en vissticks

Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1,5 kilo kruimige aardappelen
  • 900 gram diepvries doperwten
  • 15 gram verse munt
  • 12 vissticks
  • scheut melk
  • klont boter

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, spoel ze af en kook ze in een laagje water met zout. Kook intussen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking de doperwten gaar. Snijd de muntblaadjes fijn en bereid de vissticks in de oven.

  2. Stamp de aardappelen fijn en roer het romig met eens scheut melk en een klont boter. Roer vervolgens de doperwten erdoor en driekwart van de fijngesneden muntblaadjes. 

  3. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de vissticks erover. Bestrooi met de overgebleven munt en serveer meteen. 

Mobiele versie afsluiten