Site pictogram Out mijn keuken

Tonijnsalade maken

Een eigen gemaakte verse tonijnsalade

Heerlijke zelfgemaakte tonijnsalade.

Tonijnsalade maken? Waar begin ik?

Heb jij je ook altijd afgevraagd hoe je zelf lekkere tonijnsalade kunt maken? Ik wel! En daarom ben ik op onderzoek uit  gegaan. Tonijnsalade is een echte verwennerij voor je smaakpapillen. Ik ben rond gaan kijken, lezen en experimenteren naar de mogelijkheden binnen het maken van een heerlijke tonijnsalade. Ik heb verschillende varianten tonijnsalade gemaakt en ben een echte fan van deze tonijnsalade. Deze tonijnsalade heeft een perfect balans van smaken. Daarnaast is de pestodressing die bij dit recept hoort een echte aanrader. In eerste instantie klonk pestodressing bij tonijnsalade een beetje gek in mijn oren. Maar je moet altijd openstaan voor nieuwe smaken. Daarom heb ik natuurlijk ook pestodressing gemaakt en uitgeprobeerd. Dit was uiteraard heerlijk en raad ik pestodressing ook echt aan bij de tonijnsalade. Wat ook nog een leuk is meegenomen, is dat dit recept heel makkelijk is te maken. Als jij een beginnende keukenprinses of keukenprins bent, dan kan jij dit recept namaken en jouw familie, vrienden, kennissen,  collega’s en natuurlijk ook jezelf verwennen met deze heerlijke tonijnsalade.

Deze tonijnsalade is geschikt voor veel verschillende gerechten:

  • Lekker op een broodje of in een wrap voor bij de lunch.
  • Op een heerlijk gevulde maaltijdsalade voor bij de lunch of voor bij het avondeten.
  • Een lekker smeerseltje voor op stokbrood of een toastje bij een borrel.
  • Als een bijzondere amuse.

Wil jij ook deze tonijnsalade maken en proeven? Lees dan snel verder, en veel kookplezier!

Verse Tonijnsalade met pestodressing

Een heerlijk en simpel recept voor een lekker broodje in de middag tijdens de lunch of een frisse maaltijdsalade of gezellig in voor bij de borrel op een toastje. Het kan allemaal!

Gang Amuse, Broodbeleg, Brunch, Hapjes, Maaltijdsalade
Keyword broodbeleg, tonijn, tonijnsalade
Kooktijd 20 minuten
Porties 4
Auteur Nalin

Ingrediënten

  • 600 gram Tonijnstukken in water circa 600 gram. Ik gebruik zelf altijd 4 kleine blikjes tonijn.
  • 1 pot Zaanse mayonaise
  • 1 pot Augurken
  • 1 pot Kappetjes
  • 1 Rode ui
  • 2 el Ketchup
  • 1 snufje Peper
  • 1 Rode paprika (optioneel)
  • 50 gram Verse pesto (voor de dressing)
  • 80 ml Olijfolie (voor de dressing)

Werkwijze

  1. Als allereerste laat je de tonijnstukken uitlekken. Schenk de blikjes in een vergiet zodat het vocht uit de tonijn kan lekken. Zo wordt de tonijn salade niet te waterig.

  2. Terwijl je de tonijn laat uitlekken kun je alvast aan de slag gaan met het snijden van de ui, augurk en paprika. Snij de rode ui en de augurk in kleine blokjes. Zelf gebruik ik altijd 3 grote of 6 kleine augurken. Dit is afhankelijk van wat je zelf lekker vindt.

    De paprika kun je optioneel toevoegen voor een lekkere extra smaaksensatie. Deze snij je in dat geval ook in kleine blokjes. Hiervoor gebruik ik altijd de helft van de paprika.

  3. Wanneer de tonijn goed is uitgelekt, voeg je de gesneden groentes, kappertjes en tonijn samen. Zelf gebruik ik een anderhalve eetlepel aan kappertjes.

  4. Voeg de gehele pot Zaanse mayonaise toe aan de mix. Daarna voeg je 1 eetlepel ketchup toe. Voeg een beetje peper naar wens toe.

  5. De tonijnsalade is af. Laat de salade minimaal 1 uur in de koelkast staan.

    Je kunt de tonijnsalade gebruiken voor op de boterham, voor in een maaltijdsalade, of als topping op stokbrood of toastjes bij de borrel.

  6. De pestodressing is heel snel gemaakt, en super lekker!

    Gebruik 80 ml olijfolie en 50 gram verse pesto. Mix deze vervolgens met een keukenmixer tot een geheel. Als de mix glad is, is de dressing klaar. De dressing kun je circa 1 maand bewaren. Een goede reden om vaker tonijnsalade te maken dus!

    (Als de pestodressing te doen is kun je altijd een lepel pesto toevoegen. Als de pestodressing te dik is kun je altijd een beetje olijfolie toevoegen).

Mobiele versie afsluiten