Site pictogram Out mijn keuken

Kerstrecept: Romige paddenstoelensoep met kokos en limoen

Een heerlijke romige paddenstoelensoep met kokos en citroen in een witte kom.

Soep, soep, soep, er zijn zoveel soorten soep! Welke soep moet je nou maken voor kerstmis.

Dit is geen gekke gedachte, en zeker niet net voor kerst. Een heerlijke soep hoort bij een kerstdiner. Dit weten we, nu moeten we nog een soep kiezen. Het moet een speciale soep zijn die je niet dagelijks zou maken. Soepen zoals groentesoep en tomatensoep vallen hierdoor al snel af. Ik ben opzoek gegaan naar een perfecte combinatie van: een heerlijke smaak, een unieke smaak, een echte kerstsoep en een soep waar iedereen wel van kan genieten. Zo ben ik op paddenstoelensoep gekomen. Paddenstoelen zijn echte winter ‘schimmels’ en daarom ook zeker gepast voor een echt winters kerstdiner.

In deze heerlijke soep worden unieke smaken gecombineerd, waardoor elke hap een feestje voor jouw smaakpapillen is.

Ben jij benieuwd naar dit recept? Lees dan snel verder.

Kerstrecept: Romige paddenstoelen soep met kokos en limoen

De ideale soep om de smaakpapillen van jouw gasten tijdens kerst te verwennen.

Gang Maaltijdsoep, Soep
Keuken Kerst
Keyword Paddenstoel, Soep
Kooktijd 40 minuten
Porties 6 personen
Auteur Nalin

Ingrediënten

  • 200 gram Gemengde Paddenstoelen
  • 4 stuks Gedroogde limoenblaadjes
  • 2 stengels Citroengras
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 Sjalotje
  • 800 ml Groentebouillon
  • 1 hele Limoen (Garnering)
  • 25 gram Bloem
  • 1 bakje Shiso purper (Garnering)
  • 50 gram Roomboter
  • 1 Ei

Werkwijze

  1. Voordat de soep opgezet kan worden moeten er een aantal voorbereidingen gedaan worden.

  2. Snijd als allereerste het sjalotje in kleine blokjes.

    Maak vervolgens de paddenstoelen schoon en snijd deze in grove stukken.

  3. Spoel de limoen met lauw water af, en rasp de schil vervolgens Houdt de rasp apart.

  4. Snijd als allerlaatste de citroenstengels in acht gelijke stukken. Leg in alle acht de stukken stengel een knoop.

  5. Verwarm circa 20 gram roomboter in de soeppan en fruit het sjalotje en de het citroengras in de pan.

  6. Voeg de gedroogde limoenblaadjes toe samen met de groentebouillon. Laat het geheel circa 20 minuten trekken op een laag pitje.

  7. Haal na de twintig moeten koken de citroenstengels uit de soep. Meet even na of er nog 800 ml water in de pan zit. Voeg vervolgens de paddenstoel stukken toe aan de soep. Laat ze oplaag vuur meekoken in de soep.

  8. Terwijl de soep laag op staat, gaan we verder met het maken van de room. Smelt de resterend roomboter (circa 25 gram) in een koekenpan.

  9. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe. Meng de boter en de bloem goed door elkaar. Voeg 2 eetlepels soepbouillon toe aan de mix. Op deze manier wordt de mix minder dik. Roer de mix kort tot een mooi geheel. Daarna kan de bloem-mix toegevoegd worden aan de soeppan.

  10. Meng de mix en het soepwater goed door elkaar.

  11. Split de eidooier van het eiwit. Het eiwit heb je niet nodig voor de soep. Dus bewaar het eigeel/eidooier goed! Klop het eigeel door de 200 ml kokosmelk. Als alles goed door elkaar is gemengd voeg je de mix toe aan de soep.

    BELANGRIJK: De soep mag niet koken wanneer je de melk-mix toevoegt.

  12. Meng alles goed door elkaar. De soep is hierna klaar! Makkelijk toch?

  13. Top de soep af met de limoenrasp en shiso purper, en eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten