Site pictogram Out mijn keuken

Een frisse salade met veldsla, feta en olijven

Voltooid recept.

De combinatie van veldsla, uien, feta kaas en olijven heeft een belangrijke en bijzondere plaats in de wereld van salades. Dit fantastische en frisse gerecht is een ware smaaksensatie. Ben jij helemaal weg van salades, heb je deze salade geprobeerd en ben je op zoek naar iets nieuws? Probeer dan het overheerlijke recept “Lauwwarme aspergesalade met biefstuk“. Geloof me je zult versteld staan van de smaken.

Veldsla in combinatie met feta en olijven

Elk ingrediënt in deze salade voegt iets bijzonders toe aan de smaak. Veldsla voegt bijvoorbeeld een zoete en nootachtige smaak toe. Daarnaast maakt de veldsla de salade ook nog eens knapperig. Veldsla is de perfecte balans voor de olijven en feta kaas.

Als volgende gaan we eens kijken naar de feta kaas, feta kaas staat bekend om zijn zoute en licht zure smaak. De feta kaas voegt een robuust en onderscheidend karakter toe aan de salade.

Hierna komen de uien, ze geven een licht pittige smaak aan de frisse en heerlijke salade.

Het laatste en zeker niet onbekende ingrediënt, de olijven. Olijven staan weer bekend om hun zoute, bittere en toch fruitige smaak. Het is een perfecte smaakmaker voor iedere salade.

De bereiding

De bereiding van deze overheerlijke salade komt neer op de kwaliteit van de ingrediënten en de aandacht voor detail. Gebruik voor de salade een verse, knapperige veldsla. Gebruik daarnaast de echte feta kaas welke vol van smaak is. Vergeet natuurlijk niet de olijven, voor een overheerlijke, verse en kwalitatieve salade raad ik olijven aan die vers uit een pot komen.

Nu we de ingrediënten hebben gaan we de salade bereiden. Laten we beginnen met het snijden van de uien in dunne ringen en de olijven in plakjes. Ontvel daarna de tomaten en snijd deze in partjes. Maak de veldsla schoon, was deze goed en laat het uitlekken. Snijd de fetakaas in kleine blokjes.

Voor de dressing gaan we voor het tomatensap, de olijfolie en azijn. Voeg peper en zout toe naar smaak en roer het geheel goed door. Deze eenvoudige maar smaakvolle dressing zal de salade voorzien van een overheerlijke smaak. Vond je deze salade onweerstaanbaar en ben je op zoek naar meer? Probeer dan onze overheerlijke “Verse Tonijnsalade“. Een overheerlijke en onvergetelijke smaaksensatie.

Veldsla met fetakaas en olijven

Een frisse en smaakvolle salade, perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht.

Gang Bijgerecht, Lichte lunch
Keuken Snel en makkelijk
Kooktijd 15 minuten
Porties 4
Auteur Niels

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 8 pitloze olijven
  • 250 gram tomaten
  • 0,5 dl tomatensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 400 gram veldsla
  • 50 gram fetakaas

Werkwijze

  1. We gaan de ingrediënten voorbereiden: Laten we beginnen met het snijden van de uien in dunne ringen en de olijven in plakjes. Ontvel daarna de tomaten en snijd deze in partjes. Maak de veldsla schoon, was deze goed en laat het uitlekken. Snijd de fetakaas in kleine blokjes.

  2. We gaan nu de dressing maken: Gebruik hiervoor een grote slakom, combineer het tomatensap, de olijfolie en azijn. Voeg peper en zout toe naar smaak en roer het geheel goed door. Deze eenvoudige maar smaakvolle dressing zal de salade voorzien van een overheerlijke smaak.

  3. Laten we de salade nu samenvoegen: Voeg de tomaten, uienringen en veldsla toe aan de slakom met de dressing. Meng goed om te zorgen dat alle ingrediënten goed bedekt zijn met de dressing.

  4. Voeg nu de fetakaas en olijfplakjes toe: Verdeel de blokjes fetakaas en olijfplakjes over de salade.

  5. Nu kunnen we de overheerlijke salade serveren: Serveer de salade onmiddellijk, zodat de veldsla lekker knapperig blijft.

Mobiele versie afsluiten