Site pictogram Out mijn keuken

Gefrituurde pijlinktvis

Gefrituurde inktvis ringen. Voltooid recept.

Het is voor mij een persoonlijke favoriet, dit is overigens al zo voor jaren. Ik ben een ontzettende vis en zeevruchten liefhebber en ik ben blij dat ik een recept kan delen met jullie dat me aan het hart gaat. Dit recept heet: gefrituurde inktvis. Probeer het volgende gerecht eens als alternatief. We gaan vandaag puur in op de vis liefhebbers of mogelijke toekomstige vis liefhebbers. Het gerecht heet: Hartige visflapjes.

Het allerbelangrijkste ingrediënt is verse pijlinktvis

We kunnen dit onvergetelijke gerecht natuurlijk nooit bereiden zonder die overheerlijke en zeker niet onbelangrijk verse pijlinktvis. De sterke textuur en de ongekende smaak is wat dit gerecht tot een ware sensatie maakt. Je mag zelfs zeggen dat dit een ode is aan de smaken van de zee.

Een eenvoudig maar onvergetelijk beslag

Het beslag dat ik graag gebruik is een combinatie van bloem en maïzena. Dit zorgt namelijk voor een lichte en knapperige laag rond de inktvis. Ik gebruik daarnaast ook een beetje zout om de natuurlijke smaak naar boven te brengen en bind het geheel samen met een los geklopt ei.

De heerlijk gefrituurde pijlinktvis

Het meest fijne en onvergetelijke moment vindt plaats wanneer de complete en gebonden inktvisringen in een heet oliebad worden gedompeld. Je ziet nu in slechts enkele minuten een prachtig proces waarin de inktvis gefrituurd wordt tot perfectie. Ik kies er persoonlijk voor om ze even te laten rusten en ze daarna nog een keer te frituren. Het is een overheerlijke en krokante traktatie.

Het contrast van de pijlinktvis

Wanneer het dan eindelijk tijd is om te genieten van de gefrituurde pijlinktvis komt er bij de eerste hap een ware smaaksensatie binnen. Ben je door die heerlijke krokante laag heen dan ontmoet je meteen de sappige en zachte inktvis binnenin. Je ontmoet hierbij een smaak van zoet, zout en een subtiele hint van de zee. De lichte knapperigheid welke wordt gevolgd door de vlezige textuur van de inktvis laat iedere hap jou verlangen naar meer.

Conclusie

De gefrituurde inktvis is één van mijn meest favoriete gerechten, deze komt bij mij ook regelmatig terug op tafel. Het herinnert me er namelijk naast de smaak aan hoe eenvoudige ingrediënten kunnen worden omgezet in een onvergetelijke en smakelijke ervaring. Het is ongetwijfeld een gerecht die iedere zeevruchtenliefhebber op zijn wenken zal bedienen. Liet mijn eerste favoriet jou verlangen naar meer? Dan stel ik je graag voor aan een andere ongelofelijk lekkere favoriet van mij. Probeer namelijk eens homemade sushi, geloof me je krijgt hier geen spijt van.

Knapperige gefrituurde inktvis

Een persoonlijk favoriet en waanzinnige smaak

Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Japanese
Kooktijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Niels

Ingrediënten

  • 300 gram verse pijlinktvis
  • 40 gram bloem
  • 20 gram maïzena
  • 1 groot ei
  • snufje zout
  • frituurvet of olie voor het frituren

Werkwijze

  1. Begin met het schoonmaken van de pijlinktvis. Wees voorzichtig en verwijder de tentakels en eventuele harde delen uit het binnenste van de pijlinktvis.

  2. Snijd het zakvormige lichaam van de inktvis in gelijkmatige ringen. Leg de tentakels weg voor later.

  3. Maak vervolgens een dun beslag voor de inktvis. Doe de bloem, maïzena en zout in een kom.

  4. Klop het ei in een aparte kom, voeg het ei daarna toe aan de andere ingrediënten.

  5. Voeg steeds een extra beetje water toe aan dit mengsel, tot je een glad, licht plakkerig beslag hebt. Je hebt iets minder dan 1 deciliter water nodig.

  6. Haal de inktvisringen en de tentakels door het bereide beslag, zorg ervoor dat elk stuk goed bedekt is.

  7. Verwarm de frituurpan tot een temperatuur van 180 graden. Zorg ervoor dat je genoeg olie in de pan hebt zodat je de inktvisringen en tentakels volledig kunt onderdompelen.

  8. Bak de inktvisringen en tentakels in de hete olie tot ze een mooie goudbruine kleur krijgen. Dit duurt slechts een paar minuten, dus houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.

  9. Gebruik een schuimspaan om de gefrituurde inktvis uit de olie te halen en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  10. Bestrooi de gefrituurde inktvis eventueel met wat extra zout en serveer ze terwijl ze nog warm zijn.

Mobiele versie afsluiten