Header
---

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 19 november:

Lekker lunchen met Tonijnsalade

Lekker lunchen met Tonijnsalade

  Als je een liefhebber bent van vis, maar er niet toe komt om het één of meer keer per week te eten, is een tonijnsalade een hele goede manier om wat extra vis te eten. Je kunt het heel simpel houden door de vis te prakken en er een beetje mayonaise door te roeren. Peper, zout en klaar ben …

Meer lezen.

---

Zondag 20 november:

Pompoensoep van Matt Preston

Pompoensoep van Matt Preston

Pompoenen zijn momenteel weer volop verkrijgbaar. Je kunt van alles doen met een pompoen, zoals verwerken in een stamppot, je kunt er muffins mee bakken, een puree van maken of roosteren in de oven. Onlangs heb ik er een soep van gemaakt en daarvoor heb ik het recept van Masterchef Australia's Matt Preston gebruikt uit het boek Matt Preston's 100 …

Meer lezen.

---

Maandag 21 november:

Zoete worteltjes

Zoete worteltjes

Laten we eerlijk zijn. Als we groente maken voor bij de maaltijd, dan zullen we die in verreweg de meeste gevallen koken. Klein laagje water, beetje zout, net gaar koken en klaar ben je. In vrijwel alle overige gevallen eten we groente rauw. Een leuk alternatief zijn deze zoete worteltjes, die bij heel veel maaltijden goed passen. Denk hier  bijvoorbeeld …

Meer lezen.

---

Dinsdag 22 november:

Preisoep met Drentse droge worst

Preisoep met Drentse droge worst

  Prei is misschien niet zo'n voor de hand liggende groente om soep van te maken. Het leent zich er echter prima voor en is ook nog eens heel erg lekker. De binding van de soep bereik je door er aardappel aan toe te voegen. Je kunt er gebakken spekjes of iets dergelijks aan toevoegen, maar het kan ook heel …

Meer lezen.

---

Woensdag 23 november

Quiche met brie, appel en walnoten

Quiche met brie, appel en walnoten

  Quiche met brie, ham, appel en walnoten Smaakvolle quiche, gevuld met brie, ham, appel en walnoten 1 struik bleekselderij60 gram walnoten7 plakjes bladerdeegscheutje olijfolie4 eieren250 gram hamblokjes200 gram volle Franse kwark200 gram roombrie1 Granny Smith appelquichevorm Verwarm de oven voor op 200°C en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Spoel de stengels bleekselderij goed af, snijd de lelijke plekjes eruit …

Meer lezen.

---

Donderdag 24 november: 

In the Spotlight: De Grote Kleyn - Onno Kleyn

In the Spotlight: De Grote Kleyn - Onno Kleyn

  Vandaag in 'In the Spotlight': De Grote Kleyn van Onno Kleyn, een typisch gevalletje where to begin?! Een goed begin is misschien meteen maar te melden dat deze bespreking van het boek de lading bij lange na niet dekt en ik op geen enkele manier recht kan doen aan dit standaardwerk. Op de cover van De Grote Kleyn staat: …

Meer lezen.

---

Vrijdag 25 november:

Spareribs met homemade barbecue saus uit de slow cooker

Spareribs met homemade barbecue saus uit de slow cooker

Onlangs heb ik een slow cooker kunnen testen. Hier vind je het artikel dat ik erover schreef. Ik beloofde jullie in dat artikel het recept voor slow cooker spare ribs. Het vlees wordt zo mals dat het zo van de botjes valt en het is dan nog heerlijk sappig. Ik heb ze bereid in een zelfgemaakte barbecue saus die je …

Meer lezen.

---
Homemade Barbecue saus

Homemade Barbecue saus

  Een heerlijke zelfgemaakte barbecue saus op basis van ketchup die het bij allerlei soorten vlees heel goed doet. Maak lekker veel, want het is lang houdbaar als je het goed afsluit en in de koelkast bewaart. In het recept hieronder lees je hoe ik het precies heb gedaan. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik het uiteraard graag! …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week o.a. verwachten:

• rozenparfait in het kader van de Foodblogswap van november

• ontbijt: American pancakes

• een testrecept uit Allerhande november

• en vrijdag een heerlijke maaltijd rijstsalade met een winactie!

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is de blog van Esther Out over eten, koken
en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl