Site pictogram Out mijn keuken

Clotted cream zelf maken – recept

Clotted cream zelf makenClotted cream zelf maken

Clotted cream is ingedikte room van koemelk die je veel tegenkomt in Engelse, Amerikaanse en Australische bakrecepten. Helaas is het in Nederland moeilijk te krijgen. Clotted cream wordt ook wel Devonshire cream of Cornish cream genoemd. Het wordt gemaakt door room met stoom te verwarmen en daarna heel langzaam terug te koelen. De stolsels die dan aan de oppervlakte verschijnen is de 'clotted cream'. Clotted cream kun je vrij eenvoudig zelf maken zonder dit hele proces te doorlopen. Het heeft een vetpercentage van ongeveer 55% en is dus veel vetter dan gewone slagroom (tussen 35 en 40% vet). Het is ook dikker en is verrukkelijk bij bijvoorbeeld scones (met een klodder jam) of ander Engels high tea gebak. 

Clotted cream zelf maken: het recept

Neem 125 gram slagroom en 125 gram mascarpone. Klop de slagroom (met - als je van zoet houdt - wat suiker) met een elektrische mixer of garde lobbig en lepel dan beetje bij beetje de mascarpone erdoor. Clotted cream schijnt ook door Jumbo verkocht te worden, maar ik ben het in mijn Jumbo nog niet tegen gekomen.

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Teksten en foto's zijn van Esther Out
©Outmijnkeuken.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Mobiele versie afsluiten