Site pictogram Out mijn keuken

Basis aardappelpuree met boter – recept

Basis aardappelpuree

Dit is een heerlijk zalvige aardappelpuree, gemaakt met boter en warme melk. Neem voor vier personen ongeveer een kilo aardappelen, schil ze en snijd ze in ongeveer gelijke stukken. Spoel ze goed schoon en zet ze met weinig water op. Zodra het kookt het vuur laag zetten. Als ze gaar zijn, stoom je de aardappelen droog en haal je ze door de pureeknijper (vind ik een prettig ding omdat de puree mooi fijn wordt) of stamp ze zo fijn 2016-04-18-18-08-07mogelijk. Doe er een flinke klont boter in kleine stukjes bij en roer er dan met kleine beetjes tegelijk warme melk doorheen totdat je een mooie zalvige puree hebt. Roer er dan zout door en in vind het lekker om er wat nootmuskaat over te doen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Heerlijk bij stoofgerechten zoals deze Runderstoof met Stout

Mobiele versie afsluiten