Een lekker snel en zeer smakelijk pastaatje. Maak er wel een lekkere salade bij, want veel groente zit er niet in. Je zou eventueel ook wat fijngesneden paprika’s aan de saus kunnen toevoegen voor wat extra vitamientjes.
Voor vier personen hebt je nodig:
- Reken ongeveer 10 grote garnalen per persoon
- zout en versgemalen peper
- snufje suiker
- 6 eetlepels boter (per twee toevoegen)
- 1 fijngesneden ui
- 8 (!) teentjes knoflook
- een klein beetje chilivlokken (halve theelepel is voldoende)
- 500 ml kippenbouillon
- 2 theelepels maïzena, opgelost in 1 eetlepel water
- ongeveer 100 gram spaghettini (of gewone spaghetti) per persoon
- 3 eetlepels citroensap
- een flinke hand fijngesneden bladpeterselie
Smelt dan nog twee eetlepels boter in dezelfde pan en bak daarin de ui in een minuut of vijf of zes glazig. Doe dan de knoflook en de chilivlokken erbij en bak dat een half minuutje mee op middelhoog vuur. Doe er dan een scheut (ongeveer een kwart) van de kippenbouillon bij en roer de aanbaksels in de pan los. Laat het vocht grotendeels verdampen en doe dan de rest van de kippenbouillon en de opgeloste maïzena erbij. Laat het twee minuutjes pruttelen, zodat het wat indikt. Kook intussen de pasta gaar.