Site pictogram Out mijn keuken

Galette met mango en frambozen

Galette met mango en frambozen

Galettes zijn rustieke fruittaartjes die heel goed als zomers nagerecht kunnen dienen. Ik geef hier het recept inclusief deeg, maar mocht je dat niet zien zitten of daar geen tijd voor hebben, dan kun je ook heel goed een vers taartdeeg gebruiken van bijvoorbeeld Tante Fanny.


paneermeel op deeg

Mango
Ingrediënten voor de vulling:

Voor het deeg:

  • 190 gr bloem + extra voor het aanrecht 
  • 50 gr suiker
  • snufje zout
  • 115 gr koude ongezouten boter
  • 60 ml ijskoud water
  • 1 ei
  • beetje suiker om te bestrooien

Meng bloem, suiker en een beetje zout door elkaar. Snijd de koude boter in blokjes en kneed dit snel door het bloemmengsel. Voeg dan het koude water toe en kneed totdat je een bal kunt vormen. Wikkel de bal in plasticfolie en leg minimaal een uur in de koelkast. 

Verwarm intussen de oven voor 220 graden. Leg bakpapier op een bakplaat en bestuif je werkblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit tot een cirkel of een rechthoek met een deegroller. Leg het deeg op het bakpapier.

Strooi een beetje paneermeel op de plek waar het fruit komt te liggen. Dit laagje zorgt ervoor dat het vocht uit het fruit niet in het deeg trekt en zompig wordt. Schep het fruit in het midden van het deeg en bestrooi met suiker en wat drupjes citroensap. Vouw de randen van het deeg om het fruit. Bestrijk de buitenkant van het deeg nu met wat losgeklopt ei en strooi er nog een laagje suiker over. Bak dit ongeveer 30 tot 35 minuten totdat de korst mooi goudbruin is. Als het te snel gaat, verlaag dan de temperatuur. Bestrooi voor het serveren met nog wat poedersuiker. Je kunt natuurlijk ook ander fruit nemen, maar mango en frambozen zijn mijn favorieten.

Wat is jullie favoriete fruit?

 


Deeg dichtvouwen

Mobiele versie afsluiten