Site pictogram Out mijn keuken

Torrone Semifreddo

Torrone Semifreddo

Semifreddo is een Italiaans nagerecht met de textuur van bevroren mousse of luchtige cake. Mijn belangstelling voor dit gerecht werd gewekt door een lezer die dit nagerecht heeft gegeten bij Fellini in Assen, waarover ik onlangs deze recensie schreef. Het staat niet meer op de kaart, maar mijn nieuwsgierigheid was wel gewekt. De klassieke semifreddo wordt gemaakt met nougat (torrone). Echt de moeite waard om dit eens te maken. Een ideaal nagerecht bij een (kerst-/paas-) diner ook! Ik heb hem deze keer gemaakt in de vorm van een cake, zodat je er plakjes van kunt snijden, maar het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om het in eenpersoons porties/vormpjes te doen. Ik heb de nougat besteld bij Amesi, maar het is ook verkrijgbaar bij Albert Heijn. Deze bijvoorbeeld.

Er zijn in dit gerecht rauwe eieren verwerkt, dus pas op met zwangeren. En de cognac natuurlijk weglaten als er kinderen mee-eten. Je kunt het eventueel vervangen door een paar drupjes (amandel)essence.

Ingrediënten voor 6 personen:

Klop de eidooiers met de suiker tot het een bleke, luchtige massa is en roer dan de fijngehakte torrone en eventueel de cognac erdoor.


Amandelnougat

Amandelnougat

Maak een kom goed schoon en vetvrij (ik doe dat altijd met een keukenpapiertje met citroensap erop) en klop dan de eiwitten hierin stijf. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel dan eerst de eiwitten door het torrone mengsel en daarna de slagroom. Bekleed een vorm of vormpjes met plasticfolie en giet het mengsel erin. Zet het minimaal een nacht in de vriezer. Stort het een half uurtje voor gebruik op een schaal en verwijder de folie.



Mobiele versie afsluiten