Site pictogram Out mijn keuken

Nachoschotel

hoofdgerechten rundvlees nacho schotel

Nacho schotel

Nachochips is de enige soort chips die ik met gemak in de kast kan laten liggen. Ik ben er niet heel dol op dus. Met een goede dip vind ik het al een stuk beter te pruimen en toen ik ontdekte dat je ze ook heel goed warm kunt eten met gesmolten kaas, was ik om.

Deze nacho schotel heb ik al een paar keer eerder gemaakt, maar ik heb hem deze keer gekruid met de kruidenmix Picadillo van Original Spices by Jonnie Boer en dat deed 'm goed! Ik geef hier de hoeveelheden voor een schotel voor vier personen, maar je kunt de hoeveelheden makkelijk halveren of verdubbelen als het minder of meer eters hebt.

Voor een vierpersoons schotel: 

Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en een hoeveelheid kruidenmix naar smaak circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en rul totdat het bruin is. Proef en voeg eventueel nog wat kruiden toe en in ieder geval wat zout. Snijd de paprika's in blokjes en voeg ze toe aan het gehakt. Giet de kidneybonen en de maïs af en spoel schoon. Voeg ze toe aan het gehaktmengsel als de paprika's zacht zijn geworden. Warm het geheel goed door, proef en breng verder op smaak met zout en peper.

Schep het mengsel in een ovenschaal. Bedek met de tortilla chips en bestrooi met geraspte kaas.
Bak de ovenschotel circa 5 minuten in de oven (180°C) tot de kaas gesmolten is en serveer direct.



Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Mobiele versie afsluiten