Site pictogram Out mijn keuken

Plaattaart met de klassieke combi witlof, peer en walnoot

hoofdgerechten vegetarisch Plaattaart

Plaattaart met witlof, peer en walnoten

 

Plaattaarten zijn een ideale manier om makkelijk en snel iets spectaculairs op tafel te zetten. De plaattaart van vandaag is belegd met een klassieke smaakcombinatie, namelijk witlof, peer en walnoten. Aangevuld met knolselderij en gorgonzola heb je een volwaardige maaltijd voor een heerlijk dagje zonder vlees. Knolselderij is een hele gezonde groente die je maaltijden wat stevigheid en vulling geven. Je kunt ze dus voor veel meer gebruiken dan alleen maar in de erwtensoep. Knolselderij zit vol met vitamine C en belangrijke voedingsvezels. Ze bevatten weinig calorieën en hebben een vrij neutrale, licht zoete smaak die het bij heel veel andere ingrediënten heel goed doet. Vind je het lastig om ze te snijden, kijk dan even het filmpje hieronder: easy peasy! 

Knolselderij snijden - Allerhande

Hieronder vind je het volledige recept voor de plaattaart. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het uiteraard graag!

Plaattaart met witlof, peer, walnoten en gorgonzola

Vegetarische plaattaart met voor een dagje zonder vlees.

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 knolselderij
  • 3 stronken witlof
  • 150 gram gorgonzola
  • 2 handperen
  • 50 gram walnoten

Werkwijze

  1. Verwarm je oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit en leg het op een ovenplaat. Besmeer het deeg met de crème fraîche.

  2. Schil dan de knolselderij en snijd hem in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Snijd dan de onderkanten van de witlofstronkjes en snijd de witlof in kleine stukjes. Verwijder de kern als je niet van de bittere smaak van witlof houdt. 

  3. Verdeel de knolselderij en witlof over de plaattaart. Snijd de korst van de gorgonzola en snijd het in blokjes. Verdeel de kaas over de witlof en knolselderij. Schuif de plaat in de oven en bak de taart ongeveer 25 minuten.

  4. Schil de peer, snijd hem doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in blokjes en hak de walnoten grof. Verdeel de peer en de walnoten over gare taart, snijd hem in stukken en serveer meteen.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Mobiele versie afsluiten