Site pictogram Out mijn keuken

Karbonades gestoofd in witbier

Karbonades gestoofd in witbier

Karbonades gestoofd in witbier

 

Als je karbonades langzaam stooft blijft het vlees heel erg mals en sappig. In dit recept heb ik het vlees gestoofd in witbier, maar je kunt ook herfstbok of een andere lekker biertje proberen. Het combineert heel goed met sperziebonen en geroosterde aardappelen. Ben je geen liefhebber van zuur, dan is de saus  misschien wat te heftig voor je. Een hele goede tegenhanger voor zuur is honing. Proef de saus, roer er wat honing door en proef weer. Doe er zoveel honing bij tot je tevreden bent over de smaak. Niet vergeten: een beetje zout en peper doet ook wonderen! 

Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

 

In witbier gestoofde karbonades

Heerlijke malse karbonades, gaar gestoofd in witbier

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • 0,5 tl chilipoeder
  • zout
  • peper
  • 2 el bloem
  • 3 el boter
  • 1 citroen
  • 1 bosje salie
  • 300 ml witbier
  • 300 gram sperziebonen
  • 50 gram blanke amandelen

Werkwijze

  1. Met de kaneel met de chilipoeder, zout en peper en wrijf de karbonades ermee in. Wentel het vlees door de bloem. Verhit 2 el boter in een ruime pan en bak de karbonades hierin even goed aan. Neem ze uit de pan en leg ze even apart. 

  2. Was de citroen goed en wrijf hem droog. Snijd hem in dunne plakjes. Bak de plakjes citroen op laag vuur een minuut of 5 in het bakvet van de karbonades. Pluk de blaadjes salie van de takjes, bewaar een paar blaadjes voor later en doe de rest bij de citroen in de pan. Leg de karbonades terug in de pan en blus het af met het witbier. Doe de deksel op de pan en laat de karbonades in een uur langzaam gaar stoven. Vind je de saus aan het einde te zuur, breng het dan in balans met wat honing.

  3. Snijd de puntjes van de sperziebonen en blancheer ze in een paar minuten in kokend water met zout. Hak de amandelen. Verhit een eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin de boontjes en de amandelen op middelhoog vuur een minuut of 3. Breng op smaak met zout en peper. 

  4. Haal de salieblaadjes uit de saus en snijd de achtergehouden blaadjes salie in grove stukken. Meng deze blaadjes door de boontjes. Serveer de karbonades met de boontjes en lepel er wat van de stoofsaus overheen.

Notities

Deze karbonades zijn heerlijk met deze geroosterde aardappelen

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Mobiele versie afsluiten