Site pictogram Out mijn keuken

Kippenbouillon uit de slow cooker

slow cooker kippen bouillon

Kippenbouillon

Als je deze lekkere kip of haan uit de slow cooker hebt gemaakt, bewaar dan het kookvocht en het karkas. Hiervan kan je namelijk overnight in je slow cooker nog even een hele lekkere bouillon trekken. Als je nog wat restjes groente in je koelkast hebt liggen, kun je die erin verwerken. Denk bijvoorbeeld aan wortels, ui, peterselie, bleekselderij, knoflook etc. Als je het snel gaat gebruiken kun je het bewaren in de koelkast. Ik vries bouillon vaak in, in porties van ongeveer 200 ml.

Kippenbouillon uit de slow cooker

Na het eten zet je de slow cooker gewoon weer aan en de volgende ochtend heb je een heerlijk geurende kippenbouillon. 

Gang Bouillon
Porties 1 liter
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • kookvocht / jus uit de slow cooker
  • karkas van de kip of haan
  • groenten als wortel, ui, prei, knoflook, bleekselderij grof gesneden

Werkwijze

  1. Doe de botten van de kip terug in de binnenpot van de slow cooker. Doe het overgebleven kookvocht (jus) erbij en voeg de grof gesneden groentes toe. Vul de pot af met water. 

  2. Zet de binnenpan in de slow cooker, doe de deksel erop en zet de pan aan op 'low'. Laat het een uur of 10 (of een hele nacht) rustig trekken. 

  3. Haal de bouillon door een zeef zodat alle botten en groenteresten eruit gefilterd worden. Verdeel de bouillon over vriezerbakjes en laat het afkoelen. Ik doe dit meestal in porties van 200 ml. Zet ze daarna tot gebruik in de vriezer. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Mobiele versie afsluiten