Site pictogram Out mijn keuken

Lauwwarme bietjes salade met geitenkaas

Lauwwarme bietjessalade met geitenkaas

 

Rode biet is één van de weinige groentes die ik als kind echt niet lekker vond. Inmiddels gelukkig wel. Deze salade is zo klaar, als je voorgekookte bietjes neemt. Als je de bietjes helemaal zelf gaat bereiden is het iets meer werk, maar waarschijnlijk nog lekkerder. Rode bietjes blijken fantastisch te combineren met geitenkaas en zo is deze lauwwarme bietjes salade ontstaan.

 

Ik had nog een paar handjes spinazie over en die heb ik er bij gedaan. Zonder is het ook een hele lekkere salade. Het recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

Lauwwarme bietjessalade met geitenkaas en pecannoten

Gang Bijgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 kilo rode bietjes gekookt
  • scheutje olijfolie
  • zout
  • peper
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • paar takjes tijm
  • paar takjes rozemarijn
  • 2 handjes pecannoten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de gekookte bietjes in blokjes die makkelijk te eten zijn, maar niet te klein. Doe het in een ovenschaal en roer er wat olijfolie, tijmblaadjes en rozemarijnnaaldjes door. Bestrooi met een beetje peper en zout. Schuif de schaal in de oven en rooster de bietjes een minuut of 10/15.

  2. Doe de bietjes over op een serveerschaal. Heb je bijvoorbeeld nog wat sla of spinazie over, leg dit er dan onder of schep het erdoor. Kruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de pecannoten. 

  3. Serveer met gekookte aardappelen en een lekker stukje vlees of vis. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten in dit artikel zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten