Site pictogram Out mijn keuken

Knolselderij salade: dat is namelijk echt heel lekker, beloofd!

recept knolselderij salade

Knolselderij salade met venkel en walnoot

Knolselderij salade: recept

Een tijdje geleden aten wij ergens waar mijn jongste een salade van knolselderij bij zijn gerecht kreeg. Ik moet eerlijk zeggen dat ik knolselderij niet echt associeerde met rauw eten in een salade, meer met winterkost en goed gevulde soepen. Maar het was me toch lekker! In het restaurant hadden ze het gecombineerd met partjes mandarijn, wat ik een minder groot succes vond. Ik vind de smaak van knolselderij goed passen bij de anijzige smaak van venkel en met een paar knapperige walnoten erdoor heb je een volwaardige maaltijd. Knolselderij vult goed en dus kun je deze hoeveelheid prima als maaltijdsalade zien. Mocht je er vlees door willen doen dan zou ik gaan voor stukjes gegrilde kip of uitgebakken chorizo. Ik heb er een yoghurtdressing bij gemaakt zodat het gerecht verder weinig vet bevat. 

 

Knolselderij salade met venkel en walnoten

Lekkere frisse salade

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Maaltijdsalade
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 venkelknol
  • 100 gram walnoten
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl citroensap
  • 250 gram yoghurt
  • zout & peper naar smaak

Werkwijze

  1. Rasp de knolselderij en de venkel of snijd ze julienne met een foodprocessor. Hussel de groentes in een ruime kom goed door elkaar.

  2. Kluts in een kommetje de yoghurt, citroensap en de mosterd met een vork goed door elkaar. Voeg hier naar smaak zout en peper aan toe. 

  3. Hak de walnoten grof (of laat ze heel). Meng de dressing door de groentes en voeg vervolgens de walnoten toe. Hussel alles goed door elkaar.

Notities

#outmijnkeuken #omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten