Site pictogram Out mijn keuken

Frappuccino & karamelsaus uit de Magimix Cook Expert

Frappuccino
Frappuccino

Het is weer Magimix Cook Expert dag! Deze keer maakte ik drankjes in het apparaat. Vanmorgen liet ik je zien hoe je er granita mee maakt, vanmiddag gebruikte ik het apparaat om een lekkere gezonde groene smoothie te maken en vanavond heb ik het recept voor frappuccino met karamelsaus voor je. Lekker na het eten op een warme dag.

Frappuccino

Frappuccino: het recept 

Een frappuccino maak je door espressokoffie en melk met ijsblokjes te vermalen. Als je niet van zoet houdt kun je de suiker weglaten, houd je van heel zoet dan kun je de hoeveelheid makkelijk verhogen. De slagroom is geen moetje, maar wel erg lekker. Hieronder staat uitgeschreven hoe je een frappuccino maakt in de Cook Expert, maar je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen keukenmachine of blender gebruiken.

Frappuccino met espresso en karamelsaus


Gang Drankjes
Totale tijd 5 minuten
Porties 2 grote glazen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 200 ml espresso
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 gram ijsblokjes
  • 3 tl suiker (of meer naar smaak)
  • 250 ml slagroom
  • karamelsaus
  • paar hazelnoten

Werkwijze

  1. Maak de espresso en laat hem afkoelen. Zet het daarna bij voorkeur nog even in de koelkast als je de tijd hebt. Klop de slagroom stijf en doe het in een spuitzak.

  2. Doe de melk, ijsblokjes, suiker, een beetje karamelsaus en koude espresso vervolgens in de RVS kom van de Cook Expert en selecteer het 'Smoothie' programma. 

  3. Giet de ijskoffie in een hoog glas. Spuit de slagroom erop en druppel er nog wat caramelsaus over. Hak de noten fijn met een schepje suiker en bestrooi de slagroom hiermee. Serveer met een rietje en een lange lepel. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Mobiele versie afsluiten