Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Couscous met biefstuk en groente 490 kcal p.p.

couscous met biefstuk en groente
Couscous met biefstuk en groente; 500 calories or less

Soms maak je iets uit de losse pols dat verrassend goed uitpakt (soms ook niet hoor ;-)). Dit gerecht is makkelijk te maken, staat in 20 minuten op tafel, valt in de categorie '500 calories or less' en is ook nog eens heel erg lekker! Door in plaats van volle crème fraîche de light variant te gebruiken kun je nog een beetje extra op calorieën besparen. Ik ben zelf alleen niet zo'n liefhebber van lightproducten. 

Couscous met biefstuk en groente

Couscous met biefstuk en groente; het recept

Voor dit makkelijke en snelle recept heb je niet veel ingrediënten nodig. Olijfolie, zout en peper en een uitje zul je wel al in huis hebben. Verder heb je nog vijf ingrediënten nodig. Couscous is één van de makkelijkst te bereiden granen, want je doet de couscous in een kom, giet er kokend heet water bij en je laat het even wellen. Daarna kun je het meteen eten. Ik vind het lekker om er nog wat citroen- of limoensap door te roeren. Je kunt in plaats van water ook hete bouillon gebruiken, voor nog meer smaak. Hieronder vind je het uitgeschreven recept, met daaronder een knop om alle ingrediënten in één keer op je boodschappenlijstje te zetten. Enjoy!

 

Couscous met biefstuk en groente

Makkelijke, snelle en gezonde maaltijd

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 490 kcal
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram Couscous
  • 400 ml kokend water
  • 2 courgettes in blokjes gesneden
  • 250 gram champignons in kwarten gesneden
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 300 gram biefstuk in reepjes gesneden
  • zout
  • peper

Werkwijze

  1. Bereid de couscous door het een paar minuten te wellen in het kokend hete water (kijk op de verpakking voor de precieze instructies)

  2. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan en fruit hierin het uitje. Doe de biefstukreepjes erbij en roerbak even mee. Voeg daarna de groentes toe en bak ook die even een paar minuten mee. 

  3. Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  4. Schep de couscous op borden en verdeel de saus erover.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Mobiele versie afsluiten