Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Klassieke Salade Niçoise

Klassieke Salade Niçoise
Klassieke salade Niçoise zelf maken

Salade Niçoise is de lievelingssalade van mijn allerbeste vriendin. Waren we 25 jaar jonger, dan noemde ik haar mijn BFF. Er zijn best veel variaties te vinden op deze salade, maar allemaal bevatten ze tonijn en sperziebonen. Voor zover ik het heb kunnen nazoeken is dit de klassieke versie, zoals hij ooit bedoeld is.

Klassieke Salade Niçoise

Klassieke Salade Niçoise zelf maken; het recept

Het enige waarover ik niet echt uitsluitsel heb kunnen vinden is het soort sla dat traditioneel werd gebruikt voor deze salade. Ik heb dan ook een mengelmoesje van verschillende soorten gebruikt. Neem vooral de sla die je zelf het lekkerst vindt. Omdat de meeste ingrediënten vrij zacht van textuur zijn is het wel aan te raden om een knapperige slasoort te nemen. Het recept vind je hieronder, met daaronder een knop om in één keer alle ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten. Enjoy!

Klassieke Salade Niçoise

De klassieke salade Niçoise wordt gemaakt met tonijn en sperziebonen

Gang Lunch, Maaltijdsalade
Keuken Frankrijk
Totale tijd 24 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 50 ml rijstazijn
  • 120 ml olijfolie
  • 150 gram zwarte olijven
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 sjalotjes
  • 2 blikjes tonijn op olijfolie
  • 1 krop sla (neem de soort die je lekker vindt)
  • 450 gram krieltjes
  • 8 eieren

Werkwijze

  1. Kluts van de rijstazijn en de olijfolie een dressing. Maak de boontjes schoon en schil de krieltjes. Kook zowel de krieltjes als de boontjes een minuut of 8, laat ze uitlekken en afkoelen. Kook de eieren hard.

  2. Snipper de sjalotjes, snijd de sla, was het en droog het. Haal de tonijn uit de blikjes en laat uitlekken. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. 

  3. Verdeel de sla over vier borden. Verdeel vervolgens het gesnipperde uitje, de sperzieboontjes, de olijven en de krieltjes erover. Pluk de tonijn in stukjes en verdeel het over de salade. Leg op ieder bord 2 in kwarten gesneden eieren en bedruip alles met de dressing. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten