Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Wraps met kip in barbecue saus

Wraps kip in barbecue saus
Wraps met kip in barbecue saus

In het drukke leven dat we tegenwoordig allemaal leiden, komt de tijd om een gezonde maaltijd te koken wel eens onder druk te staan. Als ik kijk naar de zoektermen die op mijn website gebruikt worden komt 'snel' heel vaak voor. Vandaag heb ik weer een lekkere snelle voor je: wraps met kip in barbecue saus, ananas en mozzarella. Dus print het recept uit en plak het op je koelkast om op de drukste dag van je week toch gezond en lekker te kunnen eten. Wist je dat ik al mijn recepten beschikbaar maak op mijn Pinterest bord? Dan kun je het heel handig 'repinnen' en bewaren op je eigen Pinterest borden. Mijn Pinterest bord vind je hier: Out mijn Keuken op Pinterest.

Wraps met kip in barbecue saus

Wraps met kip in barbecue saus; het recept

Het recept is heel eenvoudig en de maaltijd staat in 20/25 minuten op tafel. Het is ook een leuk gerecht om met je (klein)kinderen in elkaar te zetten. Wraps vullen en lekker kliederen ermee vinden ze geweldig is mijn ervaring. Optioneel is het gebruik van koriander. Ik vind het heerlijk, maar veel mensen vinden het niet lekker. Vooral kinderen zijn er vaak niet zo weg van. Je kunt het makkelijk vervangen door peterselie. Heb je wat meer tijd, maak de barbecue saus dan eens zelf. Hier vind je een recept voor homemade barbecue saus. Ook een leuke variatie: koop eens Chinese barbecue saus in de toko. Erg lekker! Het recept voor de wraps heb ik hieronder uitgeschreven. Enjoy!

Wraps met kip in Barbecue saus

Een lekkere en snelle maaltijd voor een drukke dag. Reken als hoofdgerecht 2 wraps per persoon, voor een lunchgerecht is 1 wrap waarschijnlijk voldoende.

Gang Hoofdgerecht, Lunch
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • olijfolie om in te bakken
  • 600 gram kipfilet of kipdijfilet
  • 200 ml barbecuesaus
  • 200 gram mozzarella in stukjes gesneden
  • 4 schijven ananas in stukjes gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 krop sla soort: eigen voorkeur
  • handje koriander (of peterselie) fijn gesneden
  • 8 grote tortilla wraps
  • zout en peper

Werkwijze

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan of wokpan. Snijd de kip in blokjes en bak ze in de olie goudbruin en gaar. Bestrooi met zout en peper. Giet de barbecue saus erbij en roer goed door tot alle kip bedekt is met de saus. 

  2. Verwarm desgewenst de tortilla wraps (is niet nodig). Verdeel het kipmengsel over de wraps en verdeel vervolgens de overige ingrediënten erover. Rol de wraps op en geef er twee per persoon (voor een hoofdmaaltijd). Steek er eventueel een prikker in om de wraps 'dicht' te houden.

Notities

#omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten