Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Kipfilet met rode pesto en mozzarella

kipfilet met pesto en mozzarella recept
Kipfilet uit de oven

Van vakantie in Italië heb ik verschillende producten mee naar huis genomen. We verbleven in Ligurië aan de Italiaanse Bloemenriviera en die streek staat bekend om het feit dat de pesto er vandaan komt. Ik heb twee potjes mee naar huis genomen en met de pesto rosso heb ik een heerlijk kipfiletje bereid in de oven. Je kunt de rode pesto natuurlijk ook gewoon hier in de winkel krijgen, of zelf maken. Op leukerecepten.nl vind je daarvoor een lekker recept. 

Rode Pesto uit Ligurië 

Kipfilet uit de oven

Als je kipfilet bakt in de pan wordt het snel droog. Als ik kip uit de pan wil eten gebruik ik dan ook meestal kippendijen en niet de filets. De dijen zijn sappiger en kunnen bereiding in de pan beter aan zonder uit te drogen. Als je kipfilet bereidt in de oven blijft het makkelijker sappig, maar ook dan is het oppassen voor uitdroging. Voor het recept van vandaag heb ik de filets eerst voorzien van een krokant laagje door ze in de oven te bakken met een paneerjasje en daarna heb ik ze 'afgebakken' onder een laagje pesto en wat plakjes mozzarella. Smullen!

Kipfilet uit de oven; het recept

Het recept is vrij eenvoudig en het ziet er uiteindelijk op het bord prachtig uit. Het enige wat je misschien niet eerder hebt gedaan is het paneren van de kipfilets. Het is niet moeilijk, maar wel een beetje een kliederklusje. Leuk om met kinderen te doen dus! Ik heb hieronder voor je uitgeschreven hoe ik het heb gedaan. Als je stappen volgt, kan er niets misgaan. Enjoy!

Kipfilet met rode pesto en mozzarella

Kipfilet bereid in de oven onder een laagje van rode pesto en mozzarella

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 75 gram paneermeel of panko
  • 2 flinke el Parmezaanse kaas geraspt
  • beetje Gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • beetje uienpoeder
  • beeje knoflookpoeder
  • scheut olijfolie
  • 1 potje rode pesto
  • 1 bol mozzarella

Werkwijze

  1. Verhit de oven voor op 180°C. Meng in een kom de paneermeel, Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, uien- en knoflookpoeder, zout en peper.Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Haal de kipfilets door de kruim en druk het even goed aan. Leg ze daarna op de bakplaat. Schuif de plaat een kwartier in de oven. Draai de filets daarna om en bak nog 15 minuten.

  3. Verdeel daarna de rode pesto over de filets. Snijd de mozzarella in 8 plakjes en leg op iedere filet 2 plakjes. Schuif de plaat nog 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Serveer direct met bijvoorbeeld groente en aardappelen.

Notities

#omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten