Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Aardappelpuree uit de Slow Cooker

Aardappelpuree uit de slow cooker
Aardappelpuree uit de slow cooker

Wist je dat je aardappelpuree ook in de slow cooker kunt bereiden? En je hebt er haast geen omkijken naar! Hoewel het een beetje heiligschennis is heb ik Opperdoezers gebruikt voor mijn puree. Gewoon omdat ik dat het allerlekkerste aardappeltje vind, ook in pureevorm. Puree kun je op verschillende manieren op smaak brengen, maar de basis van de smeuïgheid krijg je door boter en melk toe te voegen. Vooral boter geeft veel smaak aan je puree. 

Lees ook: meer slow cooker recepten op OMK
Aardappelpuree uit de slow cooker; het recept

De aardappelen gaar je eerst in bouillon. Ik heb kippenbouillon gebruikt, maar vegetariërs kunnen dit makkelijk vervangen door groente- of kruidenbouillon. De boter gaat er meteen bij en als smaakmaker voeg je een paar teentjes knoflook toe. Als het goed gaar is stamp je de aardappelen samen met crème fraîche en warme melk tot een mooie zachte puree. Voor nog meer smaak heb ik er Parmezaanse kaas doorheen gedaan. Smullen hoor!

Aardappelpuree uit de slow cooker

Fluweelzachte aardappelpuree op smaak gebracht met Parmezaanse kaas

Gang Bijgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 7 uur
Totale tijd 7 uur 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 kilo aardappelen
  • 250 ml kippenbouillon voor vegetarische variant: groentebouillon
  • 4 teentjes knoflook fijn gesneden of geperst
  • 80 gram boter in blokjes gesneden
  • zout naar smaak
  • 125 ml crème fraîche
  • scheut warme melk
  • 125 gram Parmezaanse kaas geraspt

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze blokjes (ong. 2 x 2 ) en spoel ze goed schoon. Doe ze in de slowcooker en doe de bouillon, knoflook en boter erbij. Doe er wat zout bij, roer het even goed door elkaar en doe de deksel erop. Zet de slow cook 7 tot 8 uur op low of 4 uur op high. 

  2. Stamp de aardappelen na de kooktijd met een stamper en roer de crème fraîche en de melk erdoor totdat je een smeuïge massa hebt. Voeg meer (of minder) melk toe als dat nodig is. Roer er nu de Parmezaanse kaas door, proef en breng op smaak met zout. Houd de puree warm op de warmhoudstand van de slow cooker. Serveer op een mooie schaal en strooi er dan eventueel nog wat geraspte (Parmezaanse) kaas over.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten