Site pictogram Out mijn keuken

Recept | 3 x Verwen Hangop

3 x hangop

Hangop met oreo, stroop wafel of marshmallows,

3 x Hangop anders dan anders

Hangop  is echt iets van vroegàh. Ik herinner mijn een logeerpartij bij mijn oma waar ik deze heerlijke hangop met beschuit en aardbeien at. Ik heb het helemaal herontdekt en er staat bij mij in de koelkast dus regelmatig een litertje yoghurt uit te lekken. Traditioneel eet je het met fruit als aardbeien, frambozen of bramen, maar ik heb vandaag drie andere manieren om hangop te eten voor je opgeschreven. 

hangop met mini marshmellows

Hangop met mini marshmallows

Erg leuk voor de mini's: hangop met mini marshmallows. Bekleed een vergiet met een schone theedoek en zet de vergiet in een kom. Let erop dat de onderkant van de vergiet de bodem van de kom niet raakt en dat er voldoende ruimte is voor het vocht. Voor vier personen giet je een liter volle yoghurt (halfvolle mag ook) in de theedoek en dek het af met de doek of met een deksel of iets dergelijks. Zet de kom in de koelkast en laat het zeker vier uur uitlekken. Het vocht loop uit de yoghurt en je houdt een lekkere dikke hangop over. Schep dit in een kom en roer er naar smaak poedersuiker door. Je kunt er eventueel ook een beetje vanillemerg door doen. Roer dit goed door en roer er vervolgens een paar handjes mini marshmallows door. Schep in glazen en top af met nog lekker veel mini marshmallows. 

Stroopwafel hangop

Maak de hangop zoals bij de hangop met mini marshmallows omschreven. Roer ook deze keer weer poedersuiker naar smaak door de dikke yoghurt. Vanille heeft niet zoveel zin, want door de krachtige smaak van de stroopwafels proef je hier waarschijnlijk niet veel van terug. Ik heb voor dit recept mini stroopwafels gekocht. Houd 8 mini stroopwafels apart en maal de rest in een keukenmachine fijn. Roer het kruim door de hangop. Verkruimel 4 mini stroopwafels in iets grotere stukjes en roer dit ook door de hangop. Schep de hangop in mooie glazen en steek er een mini stroopwafel ter decoratie in.

Hangop met Oreo koekjes

Maak de hangop door een vergiet te bekleden met een theedoek. Zet de vergiet in een kom en giet er een liter volle of halfvolle yoghurt in. Dek het af en zet de kom minimaal 4 uur in de koelkast om uit te lekken. De hangop blijft achter in de theedoek. Doe dit in een kom en roer er naar smaak poedersuiker door. Neem een rolletje oreo classic. Houd vier hele oreo koekjes apart en stamp de rest met de achterkant van een mes in grove stukken. Roer de kruim door de hangop en schep het in glazen of dessertkommetjes. Garneer door er een oreo koekje rechtop in te zetten. 

Houd jij van hangop en heb je een leuk idee voor een variatie? Laat het hieronder even weten: 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten