Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Wraps met zalm en mierikswortelmayonaise

zalmwraps
Wraps met zalm  en mierikswortelmayonaise

Ik heb een wrapslover in huis, jij ook? Ik ben er zelf niet zo heel erg gek op maar mijn dochter vindt ze heerlijk! Daarnaast is ze ook nogal gek op vis en dan met name tonijn en zalm. Met tonijn maakte ik al eens deze Mexicaanse wraps, dus deze keer was zalm aan de beurt. Zalm combineert heel erg lekker met lekker pittige mierikswortel en zo ontstond het idee voor deze wraps. Doe voor de frisheid een beetje citroensap door de mayonaise en voor een beetje zoetigheid en een beetje knapperigheid heb ik een dressing gemaakt van honing met walnoten. Lekkere combinatie!

zalmwraps

Geen visliefhebber? Probeer dan deze wraps met kip en barbecuesaus eens of deze wraps met kip en avocado. Wraps zijn ook heel handig om te serveren bij bijvoorbeeld een (kinder)feestje. Zet in dat geval allerlei bakjes op tafel met smeersels en beleg en laat iedereen zijn eigen wraps samenstellen. 

Wraps met zalm en mierikswortelmayonaise

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 8 tortillawraps
  • 250 gram goede mayonaise
  • citroensap naar smaak
  • 2 tl mierikswortelpuree
  • 3 takjes basilicum
  • peper en zout
  • 75 gram walnoten
  • 2 el rijstazijn
  • 2 tl honing
  • 4 el olijfolie
  • 4 filets warm gerookte zalm
  • 2 komkommers

Werkwijze

  1. Meng de mayonaise met de mierikswortelpuree en voeg naar smaak citroensap toe. Snijd de basilicumblaadjes fijn en roer ze door de mayonaise. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  2. Hak de walnoten in stukjes (niet al te fijn). Maak een dressing van de honing, azijn en olie. Kluts met een vork goed door elkaar. Giet dit bij de walnoten en roer door. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verwarm de tortilla's (koud eten kan ook). Verwijder de huid van de zalm en pluk de zalm in stukjes. Schil de komkommers en snijd er met een kaasschaaf in de lengte repen vanaf. 

  4. Smeer de tortilla's in met de mayonaise, verdeel de zalm erover, dan de komkommer repen en lepel de notendressing erover. Rol de tortilla's op en serveer met een lekkere salade. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten