Recept | Wraps met kip en avocado

Wraps met kip en avocado recept
Wraps met kip en avocado

Laatst maakte ik weer een voorraadje kippenbouillon en zocht ik een manier om het kippenvlees te gebruiken. Eerder al liet ik je deze salade met kip zien waarvoor ik ook de kip had gebruikt waarvan ik bouillon had getrokken. Neem gewoon een hele kip en maak er een litertje of 3/3,5 bouillon van, invriezen en delen en je hebt altijd een voorraadje in de vriezer klaar voor gebruik. Het vlees haal je van de botten en kun je gebruiken in een salade of bijvoorbeeld in deze wraps. Heb je geen zin om bouillon te maken, neem dan 4 grote kipfilets of 8 kipdijfilets en kook of bak ze gaar voordat je ze in de wraps gebruikt. Laat het vlees wel helemaal afkoelen.

Wraps met kip en avocado; het recept

Het recept voor deze wraps met kip en avocado is heel makkelijk te volgen. Het is een kwestie van alles bij elkaar gooien, er een smeerbare massa van roeren en de wraps ermee besmeren, rollen en eten maar. Het leuke is dat je deze wraps als hoofdgerecht kunt eten, maar je kunt ze ook in stukjes snijden en bij de borrel of een buffet serveren. Je kunt de wraps meteen eten, maar wil je ze voorbereiden dan kan dat ook. Bewaar ze dan ongesneden in de koelkast want als ze koud zijn stijven ze nog wat mooier op en kun je ze strakker snijden. Het oog wil tenslotte ook wat! 

Wraps met kip en avocado

 

Wraps met kip en avocado recept

Wraps met kip en avocado

Gang: Buffetgerecht, Hapjes, Hoofdgerecht
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 10 minutes
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Lekker als hoofdgerecht maar als je ze in stukjes snijdt kun je ze ook serveren als hapje bij de borrel of bij een buffet.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Snijd of scheur het kippenvlees in kleine stukjes en doe het in een ruime kom. Ontdoe de avocado van pit en schil en prak het vruchtvlees door het kippenvlees. Roer alle overige ingrediënten erdoor en zorg dat het een smeuïge, smeerbare massa wordt. Is het te droog, voeg dan nog wat yoghurt toe. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Smeer de vulling uit over de wraps, rol ze op en snijd ze in stukjes. Om ze makkelijker te kunnen snijden kun je de opgerolde wraps eerst nog een half uurtje in de koelkast zetten. Ze stijven dan wat op en dan kun je ze strakker snijden. 

Notities

#omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge