Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Spruitjesschotel met amandelen

spruitjesschotel met amandelen
Spruitjesschotel met amandelen

De mening over spruitjes zijn erg verdeeld. Ik ben van #teamspruitjes want ik vind ze heerlijk en mijn hele gezin eet ze graag. Ik denk dat veel mensen spruitjes niet lekker vinden omdat ze vaak veel te lang gekookt worden. Dan worden ze wat bitter en papperig. Kook ze hooguit een minuut of 8 à 10 zodat ze nog wat bite hebben en dan is de smaak nog lekker fris. Je kunt ze ook kort koken en dan nog even roerbakken in een wok. Spruitjes combineren ook heel erg goed met noten en vandaag heb ik een recept voor je met amandelen en wat panko. Je kunt trouwens ook vers broodkruim gebruiken, of paneermeel als je dat in huis hebt. Hieronder lees je hoe ik dit lekkere bijgerecht heb gemaakt. Enjoy!

spruitjesschotel met amandelen

Spruitjesschotel met amandelen


Gang Bijgerecht
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 800 gram spruitjes
  • ong. 50 gram boter
  • 90 gram blanke amandelen
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • rasp van 1 citroen
  • 35 gram panko
  • zout en peper

Werkwijze

  1. Maak de spruitjes schoon en kook ze in ruim water met wat zout beetgaar in zo'n 10 minuten. Heb je kleine spruitjes, dan iets korter. Laat ze in een vergiet goed uitlekken en doe ze over in een ovenschaal.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.  Smelt de helft van de boter in een koekenpan doe de amandelen en de knoflook erbij. Roerbak die een paar minuten totdat de noten een lekker kleurtje krijgen. Voeg de citroenschil toe en roerbak even mee. 

  3. Doe dit bij de spruitjes in de ovenschaal en strooi vervolgens de panko erover verdeel de overgebleven boter er in blokjes over. Zet de schaal een minuut of 10 in de oven totdat de panko goudbruin van kleur is. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten