Site pictogram Out mijn keuken

Out mijn Keuken Maandboek Oktober

Maandboek oktober
OMK Maandboek oktober

De herfst is nu echt volop begonnen. De eerste stormen en stortbuien hebben we alweer gehad (geen goede dagen voor hondenbezitters!) maar er waren ook nog heel veel mooie dagen. Op kookgebied vind ik de herfst een topseizoen. Paddenstoelen, wild, pompoenen en stoofpotjes hebben de weg naar mijn keuken alweer gevonden en ik geniet er weer volop van. Helemaal herfst is bijvoorbeeld deze pompoentaart met paddenstoelen, die inmiddels is getest en goedgekeurd door met vegetarische broer!

OMK Maandboek september: De recepten

In oktober kwamen er zo'n 25 nieuwe recepten online en jullie wisten ze weer goed te vinden. Ik ben erg  trots dat mijn blog zo goed gelezen wordt ondanks dat er al zoveel over eten en koken te lezen valt online. 

Benieuwd naar de drie best gelezen recepten van oktober? Op nummer drie staat de Drentse gehaktsoep, op twee de Spaanse Stoof van Nigella en de absolute nummer 1 van deze maand was de schotel van bruine bonen in Bolognese saus

Bruine bonen in Bolognese saus

Bruine bonen in Bolognese saus

Nigella's Spaanse Stoof

Drentse Gehaktsoep




OMK maandboek oktober: foodpost

Deze maand werd de herfst foodybox van pr bureau de Kroon op het Werk bezorgd. Hierin zaten weer allerlei producten om te proberen. Je begrijpt dat de Boerderij Chips en de lekkere fles Spaanse wijn van wijnvoordeel.nl het einde van de avond niet gehaald hebben. Verder zaten er een aantal kant en klaar dingetjes in die ik zelf niet zo graag gebruik, maar die ik in de kast zet voor als ik een keertje niet thuis ben om te koken. Man en kids redden zich daar dan prima mee. Ik heb mijn filterkoffiezetter weer helemaal herontdekt dus ik ben erg blij met de koffiebonen die ik mag proberen van koffievoordeel.nl. 

Verder ontving ik een aantal kookboeken waaronder het kerstkookboek van Yvette van Boven en het boekje Strooigoed met allerlei Sinterklaas lekkers. Over beide boeken kun je in november een artikel verwachten. 

OMK maandboek oktober: events

Ik ben deze maand niet veel op pad geweest, maar omdat ik toch in de buurt was bracht ik wel even een bliksembezoekje aan het Lifestyle Lab georganiseerd door Miss Publicity in het prachtige Amstel Boathouse in Amsterdam. Hier presenteren een aantal merken die ze vertegenwoordigen hun (nieuwe) producten. Ik ben erg gecharmeerd van de producten van en het concept achter Spingaren en ik vond ook de sapjes van Juiz~s by Niven (ontwikkeld in samenwerking met topchef Niven Kunz) erg lekker!

OMK maandboek september kookboek recensies


Naast het schrijven voor mijn eigen website schrijf ik ook kookboek recensies voor Kookboekennieuws.nl. We schrijven met zes personen aan de site en proberen iedere dag een recensie of een ander artikel over kookboeken online te zetten. Vind je het leuk om al het nieuws uit kookboekenland op de voet te volgen, geef de facebook pagina van Kookboekennwz dan even een like. Dan mis je niks!

In november schreef ik voor kookboekennieuws recensies over onder andere De Keukentafel van het Noorden van Yvon Jaspers en  over het ontzettend leuke Slowcooker kookboek van Lorna Brash. Mocht je een cadeautje zoeken voor jezelf of iemand anders en houd je van koken, dan is kookboekennieuws.nl een prima plek om eens op zoek te gaan naar iets leuks.

 




OMK maandboek oktober; cadeautip

Mijn collega kookboeken recensent was erg enthousiast over het nieuwe kookboek van Nigella Lawson. Haar recensie kun je hier lezen: Recensie 'Bij mij aan tafel'.

 

OMK maandboek september; volgende maand

Ik zal in november vooral veel bezig zijn met het schrijven van mijn kerstrecepten. Het plan is om begin december drie drie-gangen menu's online te zetten, die je hopelijk inspireren om er een gezellige, lekkere en vooral stressvrije kerst van te maken. Verder deel ik mijn basis cakerecept, een heerlijke soep van rode bieten en een lekkere lunch: krokante visburgers!

Leuk als je in deze verse nieuwe november maand ook weer gezellig veel komt buurten op outmijnkeuken.nl!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten