Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Pasta met truffel, paddenstoelen en kip

Truffelpasta met kip en rucola
Pasta met truffel, paddenstoelen en kip

Ken jij iemand die je niet blij kunt maken met de geur en de smaak van truffel? Ik niet! Ik vind het bijna een beetje bedwelmend en ik word er intens gelukkig van. Verse truffel is het allerlekkerst, maar best wel prijzig. Dat je dat met kerst een keer gebruikt kan ik me voorstellen, maar voor een gewone doordeweekse pastahap is dat misschien een beetje teveel van het goede. Een goed alternatief is deze truffel/paddenstoelen tapenade. Gecombineerd met de intense smaak van geweekte porcini kun je hiermee een fantastische pastasaus maken. Hieronder heb ik mijn recept helemaal uitgeschreven. Lijkt het je wat?

Pasta met truffel, paddenstoelen en kip

5 van 1 stem
Print

Pasta met truffel, paddenstoelen en kip

De geur en smaak van truffel, wie maak je daar nou niet gelukkig mee!?

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfilet
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 20 gram gedroogde porcini
  • 1 potje truffel/paddenstoelen tapenade
  • 2 handjes rucola
  • wat truffelolie
  • 250 ml slagroom
  • 350 gram linguine (of andere lange pasta)

Werkwijze

  1. Zet een ruime pan met water een zout op voor het koken van de pasta. Week de gedroogde porcini een minuut of 10 in een beetje heet water. Snijd de kip in blokjes en de grote paddenstoelen in stukken. De kleintjes kunnen er zo bij. Snijd de porcini in stukjes en bewaar het weekvocht, daar zit namelijk heel veel smaak aan!

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan/hapjespan of wok en bak hierin de stukken kip. Als ze bijna gaar zijn voeg je de paddenstoelen en de porcini toe en roerbak je dit even mee. Kook intussen de pasta.

  3. Voeg na een minuut of vijf de tapenade toe aan de kip en de paddenstoelen en roer dit er goed doorheen. Giet de room en het weekvocht van de porcini toe en laat dit flink inkoken. 

  4. Giet de pasta af en voeg het bij de saus. Als alles goed is door gewarmd meng je de rucola erdoor. Schep het op borden en druppel er wat truffelolie over. Serveer meteen.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten