Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Pasta Verde met spinazie

Pasta verde
Pasta Verde

In Italië wordt pasta (net als risotto) meestal gegeten als voor- of tussengerecht (primi). Traditioneel eet je het na een antipasto en voor de secondo (hoofdgerecht). De porties zijn daarom meestal bescheiden en omdat de hoofdmaaltijd meestal vlees of vis bevat is de pasta vaak vleesloos. Zo ook deze pasta verde, die je door de hoeveelheden wat op te schroeven prima als hoofdmaaltijd kunt eten. Ik heb een puree gedraaid van spinazie en basilicum en dat vermengd met room. Hierdoor krijg je een gladde groene saus waarmee je de pasta een prachtige kleur kunt geven. Maak het af met wat geraspte Parmezaanse kaas en je hebt een eenvoudig te maken pastagerecht dat snel op tafel staat. 

Pasta Verde

Pasta Verde met Spinazie

Romige spaghetti met spinazie, afgemaakt met Parmezaanse kaas

Gang Hoofdgerecht, Pasta
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 600 gram verse spinazie
  • 1 bosje basilicum
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 ml room
  • 2 eidooiers
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 400 gram spaghetti

Werkwijze

  1. Zet een ruime pan met water en zout op en breng het aan de kook. Kook hierin volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking de spaghetti al dente. Dit gerecht is extra lekker als de pasta nog een beetje bite heeft, anders wordt het te papperig. 

  2. Spoel de spinazie schoon laat het uitlekken en slink het in een pan met aanhangend water. Dit duurt maar een paar minuutjes. Doe er wat zout bij. Pluk de blaadjes van de basilicum en doe ze bij de spinazie in de pan. Doe er ook ongeveer 2 el olijfolie bij en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas. Pureer het met een staafmixer of in je blender/keukenmachine.

  3. Verhit de room au bain marie (boven een pan met koken water) en klop de eidooiers erdoor met een garde. Doe er wat zout en peper bij een laat dit een minuut of acht warmen zodat de eidooiers kunnen garen. Roer vervolgens de spinaziepuree door de room en giet dit bij de gare spaghetti. Roer goed door zodat alle spaghetti helemaal groen wordt. 

  4. Verdeel over vier borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten