Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Rijstsalade met kip en misodressing

rijstsalade met komkommer en misodressing
Rijstsalade met kip en komkommer

Vandaag een lekker licht verteerbaar gerecht dat heel geschikt is als je 's avonds bijvoorbeeld nog wilt sporten. Ik gebruik voor rijstsalades graag zilvervliesrijst en dan met name de wholegrain basmati van Tilda vind ik erg lekker. Die is ook mooi stevig en vormt een goede basis voor een salade. Verder heb ik in deze salade Oosterse smaken gestopt als rode peper, sesam, gember en koriander. Een goede combinatie, maar wil je het anders dan kan dat natuurlijk ook heel goed. Als je de basis van rijst, kip en komkommer aanhoudt kun je met de dressing en de kruiden die je gebruikt verrassend veel kanten op. Voor een vegetarische variant laat je de kip gewoon weg. Enjoy!

rijstsalade met kip en komkommer

Rijstsalade met kip, komkommer en misodressing

Heerlijk als lichte maaltijdsalade

Gang Hoofdgerecht, Maaltijdsalade
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 300 gram wholegrain rijst
  • 4 kipdij filets
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 1 klein bosje koriander
  • 3 lente uitjes
  • 2 cm gemberwortel
  • 0,5 citroen alleen het sap
  • 2 el misopasta (bij een toko te koop)
  • 2 el olijfolie + voor het bakken van de kip
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 2 el sesamolie
  • 2 handjes zoute pinda's

Werkwijze

  1. Wholegrain rijst moet wat langer koken dan gewone witte rijst, dus houd daar rekening mee. Ik gebruik altijd de wholegrain van Tilda en die moet zo'n 25 minuten koken. Daarna moet het even uitstomen en afkoelen. Begin dus op tijd met het koken van de rijst. 

  2. Snijd de komkommer doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd ze vervolgens in hele dunne plakjes. Snijd de rode peper ragfijn (zonder zaadjes en zaadlijsten), de koriander blaadjes grof en de lente ui in schuine ringen. Doe alles in een ruime kom en meng het door elkaar.

  3. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Doe dit samen met het citroensap, de misopasta, 2 el olijfolie, de suiker en de sesamolie in een kommetje of potje en kluts of shake er een dressing van. 

  4. Snijd de kip in blokjes en bak ze in een beetje olijf- of sesamolie gaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat ze op keukenpapier even uitlekken en afkoelen. 

  5. Meng de kip door de groente en schep de afgekoelde rijst erdoor. Giet de dressing erbij en hussel het er goed door. Bestrooi met de pinda's en serveer meteen. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten