Site pictogram Out mijn keuken

Koken met Chocolade | Courgette in chocoladesaus

courgette in chocoladesaus
Courgette in chocoladesaus

Chocolade kun je ook heel goed gebruiken in hartige gerechten. Dat wist je niet hè? Echt! De krachtige bittere smaak van extra pure chocolade geeft een hele mooie diepe smaak aan bijvoorbeeld een saus. Vooral bij rundvlees kun je prima een hartige chocoladesaus serveren, maar bij groente kan het ook. Het combineert fantastisch met tomaten en courgettes en die heb ik dan ook gebruikt in dit (bijna vegetarische) gerecht. Wil je er een 100% vegetarisch gerecht van maken, vervang de kippenbouillon dan door groentebouillon of tuinkruidenbouillon. Deze groentesaus is heel erg lekker met simpele witte of zilvervlies rijst. Ik heb het recept hieronder onder uitgeschreven. Enjoy!

courgette in chocoladesaus 1

Courgette in Chocoladesaus

Chocolade kun je ook heel goed gebruiken in hartige gerechten. 

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 250 gram kerstomaatjes in grove stukken gesneden
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • 1 el oregano
  • snufje cayennepeper
  • snufje piment
  • 1 tl zout
  • 4 courgettes in blokjes gesneden
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 30 gram cacaonibs
  • twee handen blanke amandelen even droog roosteren
  • 60 gram extra pure chocolade
  • 2 teentjes knoflook
  • verse peterselie naar smaak

Werkwijze

  1. Verhit de olie in een flinke koekenpan of wokpan. Fruit hierin de knoflook en uit een paar minuten aan. Voeg dan de tomaten, komijn, oregano, cayennepeper, piment en zout toe. Roer goed door elkaar en laat een paar minuten pruttelen.

  2. Dan gaan de courgetteblokjes erbij en die bak je een minuut of twee mee. 

  3. Doe de cacaonibs, geroosterde amandelen, chocolade, knoflook en wat van de peterselie in een keukenmachine en maal het fijn. Voeg dit mengsel bij de courgette en voeg ook de bouillon toe. Breng aan de kook en laat het een minuut of vijf pruttelen. 

  4. Proef en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de rest van de peterselie. Deze saus is heerlijk over witte rijst!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
Dit recept komt uit 'De Keukengeheimen van Sientje en Arlette'
en is met toestemming van de uitgever geplaatst.
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten