Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Grote garnalen met miso en peultjes

peultjes miso garnalen ua

Garnalen met miso en peultjes

Garnalen met miso en peultjes

Zo vlak voor de kerstdagen nog even een gezond en licht gerecht. Het worden tenslotte zware dagen! Garnalen moet je vooral niet te lang bakken en hoewel het schoonmaken even een klusje is vind ik het altijd een feest om te eten. Ook met het schoonmaken van peultjes ben je even bezig. Tis rot maar 't mot, want die ellendige harde draden wil je niet in je mond hebben, tenzij je vanmorgen vergeten bent om te flossen. Heb je dat eenmaal achter de rug, dan is dit gerecht een fluitje van een cent. Misopasta haal je trouwens bij de toko. De verpakking is vaak groot, maar van de rest kun je een heerlijke soep maken voor een echt makkelijk kookdagje. Google er maar eens op en je vindt de wereld aan misosoepjes. 

peultjes miso garnalen 2

Garnalen met miso en peultjes

Lekker licht gerecht. Goed te combineren met pasta of rijst.

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 300 gram grote garnalen
  • olijfolie
  • 600 gram peultjes
  • 2 el misopasta (bij de toko)
  • zout en peper
  • 1 rode peper
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • handje sesamzaadjes
  • rijst of pasta voor erbij

Werkwijze

  1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Haal de peultjes af en snijd de rode peper (zonder zaadjes en zaadlijsten) fijn. Zet een pan water op om pasta of rijst in te koken.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan of ruime koekenpan en bak de garnalen hierin een minuut of 3. Ze zijn snel te gaar, dus vooral niet te lang. Schep ze dan uit de pan en zet apart tot gebruik. 

  3. Doe nu ui, knoflook en rode peper in de het achtergebleven bakvet en fruit het een paar minuten op niet te hoog vuur. Voeg dan de schoongemaakte peultjes en roerbak totdat ze gaar zijn. Voeg de laatste paar minuten de miso toe en roer dit er goed doorheen. Kook intussen rijst of pasta gaar. Rooster de sesamzaadjes even in een droge koekenpan. 

  4. Voeg de garnalen weer toe en warm even door. Proef en bepaal of er nog zout of peper nodig is. Serveer met de rijst of pasta en bestrooi met de sesamzaadjes.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
Dit recept komt uit 'De Keukengeheimen van Sientje en Arlette'
en is met toestemming van de uitgever geplaatst.
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten