Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Eierragout met ham

eierragout
Eierragout met ham

Van dit gerecht krijg je echt een beetje een voorjaarsgevoel. Vooral omdat het heel erg doet denken aan het eten van asperges. Je kunt deze ragout dan ook prima serveren met asperges als het seizoen weer is begonnen, maar tot die tijd eet je het gewoon lekker met je eigen favoriete groente. Het is extra lekker met kruimige gekookte aardappeltjes die je lekker kunt prakken met een beetje van de saus. Echt smullen! Je maakt van dit gerecht eenvoudig een vegetarische variant door de ham weg te laten en te kiezen voor een groentebouillon in plaats van een vleesbouillon. 

eierragout met ham

 

Eierragout met ham


Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 4 dl vleesbouillon
  • 1 eidooier
  • 125 ml slagroom
  • 2 el verse peterselie fijn gehakt
  • 2 el verse bieslook fijn gehakt
  • 1 el verse dille fijn gehakt
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen alleen het sap
  • zout en peper
  • 100 gram beenham in reepjes gesneden

Werkwijze

  1. Kook de eieren hard en pel ze. Smelt voor de saus de boter in een pannetje. Doe de bloem erbij er roer dit tot een samenhangende massa en laat het onder voortdurend roeren een minuut of twee rustig garen. Dit is belangrijk, anders krijgt je saus een 'bloemige' smaak.

  2. Giet dan de bouillon erbij een roer dit met een garde tot een saus zonder klontjes. Laat dit een minuut of vijf rustig pruttelen en blijf af en toe roeren. Haal de pan dan van het vuur.

  3. Roer in een kommetje de slagroom met de eidooier los en giet dit bij de niet meer kokende saus. Roer dan de kruiden en de kappertjes erdoor en voeg het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper. 

  4. Snijd de hard gekookte eieren in stukken en roer ze door de saus. Schep de reepjes beenham door de ragout. Serveer met gekookte aardappelen (die je lekker kunt prakken in de saus) en je favoriete groente.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl




Mobiele versie afsluiten