Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Frittata met courgette en 3 soorten kaas

frittata met courgette en 3 soorten kaas
Frittata met courgette en 3 soorten kaas

Frittata is de Italiaanse versie van een omelet. Ze zijn alleen vaak wel veel dikker en zijn daarom heel geschikt om als hoofdmaaltijd te eten. Vandaag heb ik er eentje voor je met courgette en drie soorten kaas: ricotta, feta en Parmezaanse kaas. Uiteraard kun je daarmee variëren als je wilt en andere soorten kaas gebruiken. Als hoofdmaaltijd is dit voldoende voor vier kleine of drie wat grotere eters. Serveer je het als bijgerecht, lunch of bij een buffet, snijd hem dan in stukken van zo'n vijf bij vijf centimeter.

frittata met courgette en 3 soorten kaas

Frittata met courgette en 3 soorten kaas

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 3 personen
Auteur Donna Hay

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 80 gram pancetta (of bacon) in reepjes
  • 3 courgettes geraspt
  • 200 gram feta verkruimeld
  • 200 gram ricotta
  • 60 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • wat verse bieslook fijn gesneden
  • zout en peper
  • 6 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit ui en knoflook even op halfhoog vuur aan in wat olijfolie en voeg de daarna de pancetta toe. Bak dit een minuut of vijf rustig mee.

  2. Doe de geraspte courgette in een vergiet en druk er met de achterkant van een pollepel zoveel mogelijk vocht eruit. Doe dit in een kom en meng het goed met het uimengsel, de feta, de ricotta, de Parmezaan, het bieslook en wat zout en peper.

  3. Mix in een andere kom de eieren met het zelfrijzend bakmeel goed door elkaar en meng dit door het courgette mengsel. Schep dit in een ingevette en met bakpapier beklede vierkante of rechthoekige (spring)vorm en strijk de bovenkant glad. 

  4. Bak de frittata in zo'n 40 tot 45 minuten gaar en snijd hem vervolgens in stukken. De frittata is warm heerlijk, maar koud ook erg lekker!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl




Mobiele versie afsluiten