Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Hartige visflapjes – vis in bladerdeeg

visflapjes
Hartige visflapjes

Soms is lekker zo ontzettend simpel! Iets lekkers in bladerdeeg doet het altijd goed. Onze kinderen zijn hier ontzettend gek op en je kunt er tientallen variaties op verzinnen. Vandaag heb ik visflapjes voor je. Ik heb vier soorten blikvis gebruikt en die verdeeld over acht plakjes bladerdeeg. Twee per persoon is voldoende voor bij een maaltijd. Je kunt de plakjes ook kleiner snijden en er zo warme hapjes van maken voor bij de borrel. 

visflapjes

Hieronder heb ik uitgeschreven hoe je deze visflapjes maakt. Het is echt niet moeilijk en zo zet je weer eens iets anders op tafel. Enjoy!

Hartige Visflapjes


Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 blikje sardientjes
  • 1 blikje krabvlees
  • 1 blikje zalm
  • 1 blikje tonijn
  • 1 ei

Werkwijze

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Laat de blikjes vis uitlekken en kluts het ei los in een bakje. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier. Verdeel iedere soort vis over twee plakjes bladerdeeg. Je kunt uiteraard voor andere soorten vis kiezen of twee soorten en dan verdelen over 4 plakjes. 

  3. Vouw de bladerdeeg plakjes tot een driehoek en zorg dat de visvulling er goed in blijft zitten. Druk de zijkanten goed dicht en druk er met een vork een patroontje in. Kwast de flapjes met een bakkwast in met het losgeklutste ei. Strooi er een beetje zout over en leg de flapjes op de bakplaat. 

  4. Bak ze zo'n 15 minuten tot ze goudbruin en glanzend zijn. 

  5. Serveer met aardappelen en groente.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl




Mobiele versie afsluiten