Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Lente stamppot met spitskool en geitenkaas

Spitskool stamppot
Lente stamppot met spitskool en geitenkaas

Stamppot kan ook heel goed in de zomer of in het voorjaar. Deze stamppot is smeuïg gemaakt met zachte geitenkaas in plaats van boter, waardoor het geheel wat lichter wordt. Je kunt de spekje vervangen door bijvoorbeeld kip als je wat minder calorietjes wilt. Ik heb de spitskool even meegebakken met de spekjes zodat het een bite houdt en dat is erg lekker door de zachte aardappelpuree. Ook voor dit recept geldt: er zijn heel veel variaties mogelijk. Experimenteer er lekker op los!




 

Spitskool stamppot met geitenkaas

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 2 spitskolen
  • 200 gram spekjes
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • scheutje melk
  • zout en peper

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en zet ze met wat water en zout op. Kook ze gaar. Snijd intussen de spitskolen in kleine stukjes. Bak de spekjes uit in een ruime koekenpan of wokpan en voeg vervolgens de stukjes spitskool toe. Roerbak ze even mee. 

  2. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Maak het smeuïg met een scheutje melk. Verbrokkel de geitenkaas en voeg toe aan de aardappelen. Roer de kaas erdoor en laat smelten. 

  3. Roer dan de groente en spekjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten