Site pictogram Out mijn keuken

Authentiek Amerikaanse Hamburger

Heerlijke Amerikaanse hamburger

Een heerlijk eigen gemaakte hamburger maaltijd.

Zo nu en dan is een volwaardige hamburger als avondmaal op het menu is natuurlijk ontzettend lekker. Maar vaak is de creativiteit ver te zoeken bij het maken van hamburgers en houden wij het erg simpel. Dat hoeft natuurlijk niet want ook een hamburger kan super makkelijk ook op een andere manier. Deze welbekende Amerikaanse burger is hier zeker een goed voorbeeld voor. Zonder teveel poespas behoudt je de echte lekkere hamburger smaak zoals ze die in de States ook graag eten. Voor het gemak doen we er ook gewoon aardappel wedges bij.

Dit recept zat onlangs in mijn favoriete kookbox van Marley Spoon. En geloof me ik heb ze allemaal geprobeerd. Sterker nog ik ben al zolang trouwe klant van deze maaltijdbox dat ik mijn vrienden een korting mag geven. Wil jij ook mijn vriendje zijn? Ik deel graag 🙂

Hier vind je een leuke aanbieding op deze kookbox.

Regelmatig kom ik dus op deze manier een lekker recept tegen waarvan ik besluit om deze te delen door hem hier op deze website te plaatsen. Voor deze heerlijke sappige burger maken we gebruik van een sprekende kruidenmix die het vlees lekker oppept. Door de remoulade roeren we mierikswortel om deze een bite te geven als extra gaan de krokante zoete aardappel wedges je helemaal blij maken.

Authentiek Amerikaanse Hamburger

Een heerlijk recept voor de echte hamburgerliefhebbers.

Gang barbecue, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken American, Amerikaans
Keyword Hamburger
Kooktijd 20 minuten
Porties 4
Auteur Nalin

Ingrediënten

  • 100 ml Tomatenketchup
  • 250 gram Mayonaise
  • 1 tl Verse mierikswortel
  • 250 gram Verse rode kool
  • 1 zakje American burger spice mix van de Albert Heijn
  • 500 gram Runder- of varkensgehakt
  • 1 stengel Bleekselderij
  • 1 Rode paprika
  • 1 Bosui
  • 4 Burgerbroodjes
  • 500 gram Zoete aardappel

Werkwijze

  1. We beginnen met het bakken van de wedges. Verwarm de oven voor op 220 graden en snijd alvast de zoete aardappel in normale aardappelparten. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en een beetje olie, peper en zout. Bak deze in +/- 30 minuten gaar tot ze lekker krokant zijn.

  2. Nu gaan we de paprika, bosui en bleekselderij snijden. Snij de bosui in smalle ringetjes. De rode paprika in smalle reepjes en de bleekselderij in gelijke kleine blokjes.

  3. Bak nu de groentemix in een pan op matig vuur zo’n 3 a 4 minuten tot de groente zacht begint te worden. Doe de groente in een schaal en voeg vervolgens het gehakt en de kruiden mix toe. Meng dit goed en vorm hier 4 hamburgers van.

  4. Nu kun je in dezelfde koekenpan waar je net de groenten in hebt gebakken de hamburgers gaan bakken. Doe een beetje olie in de pan en bak de hamburgers in ongeveer 4 a 5 minuten gaar.

  5. Voor de bijhorende salade meng je de overige bleekselderij, de paprika en rode kool reepjes in een bak met een eetlepel azijn, een beetje olie en wat peper en zout. Meng dit goed en zet apart.

  6. De laatste stap is het maken van je zelfgemaakte remouladesaus met verse mierikswortel. Schil de wortel en rasp ongeveer 2 a 3 theelepeltjes ervan af. Meng dit met de ketchup, mayonaise, en een beetje peper en zout.

  7. Beleg de broodjes nu met de saus, de hamburger en leg er wat van de frisse salade op. Serveer dit samen met de aardappeltjes en eet smakelijk!

  8. Tip: Voor een beetje variatie zou hier heel makkelijk een cheeseburger van kunnen maken door er ook een plakje cheddar op te leggen.

Mobiele versie afsluiten