Site pictogram Out mijn keuken

Homemade Guacamole

guacamole_klaar

Het zonnetje begint weer te schijnen. Tijd voor heerlijke frisse gerechten dus, guacamole is het perfect gerecht tijdens dit weer. Guacamole is niet alleen super lekker maar ook nog eens kei makkelijk om te maken, en heel snel! Nog een pro: De meeste keukenprinsessen hebben bijna alle ingrediënten toch al in huis liggen, dus waar wacht je op?

Guacamole is een gerecht afkomstig uit Mexico. Daar krijg je toch meteen een zomers gevoel van? In Mexico wordt guacamole als een goedkoop bijgerecht gezien. Echter zijn avocado’s op de meeste plekken over de wereld duur en wordt guacamole daarom op veel andere plekken als een echte delicatesse gezien. In Mexico kan bijna elk gerecht gegeten worden met guacamole.

Enkele voorbeelden zijn:

Voor wraps, taco’s , tortilla’s, nachochips, sandwiches, brood, tapas en bij een uitsmijter. Je kunt het zo gek niet bedenken, guacamole zit vol smaak en maakt veel gerechten af.

Probeer zelf dit heerlijke en simpele gerecht uit. Je bent echt binnen een paar minuten klaar en het gerecht smaakt echt heeeemels.

Succes.

Homemade Guacamole

Een super simpel recept voor homemade Guacamole

Gang Bijgerecht, Broodbeleg
Keuken Mexicaans
Kooktijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Nalin

Ingrediënten

  • Avocado 2 grote of 4 kleine
  • 2 Tomaten
  • 1 Rode ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 el Limoensap citroen kan ook
  • 15 gram Koriander optioneel
  • 1 tl Peper en Zout
  • 1 el Olijfolie

Werkwijze

  1. Begin al allereerste met het snijden van de ui, knoflook, tomaat en koriander. Snij de ui, knoflook en tomaten in kleine blokjes en snipper de koriander in kleine stukken. Houd de groentes even apart.

  2. Snij de avocado's doormidden en verwijder de pit. Lepel de avocado's vervolgens uit. Je kunt je avocado in blokjes snijden of prakken tot een geheel. Ik prak de avocado's altijd omdat je de guacamole dan als een heerlijke spread kan gebruiken voor op wraps of broodjes of als heerlijke dip bij de nacho's.

  3. Meng de gesneden groentes door de avocado prak of blokjes samen met de olijfolie, limoensap en peper en zout. De limoensap zorgt ervoor dat de avocado niet bruin verkleurt.

  4. Nu is de guacamole al klaar! Super simpel toch? Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten