Site pictogram Out mijn keuken

Overheerlijke citroen taart met aardbeien

Eindproduct

Het zomerseizoen staat voor de deur en brengt zoals ieder jaar een hoop overheerlijke vruchten met zich mee. Hoe kunnen wij beter genieten van deze overheerlijke vruchten dan ze te verwerken in een heerlijke taart, zoals bijvoorbeeld: citroen taart met aardbeien. Dit prachtige dessert vult jouw diner of gewoon een lekkere warme zomerse avond samen met vrienden en/of familie. Ben je net als ik helemaal gek op vruchten? Probeer eens het volgende recept, tiramisu met grapefruit en bramen. Het is een onvergetelijke smaakervaring.

De basis of ook wel de fundering

We gaan beginnen met een dunne laag bladerdeeg. Deze vormt na het bakken een prachtige krokante basis. Een krokante basis geeft iedere taart die welbekende rustieke charme. Daarnaast geeft de krokante bodem die overheerlijke crunch, deze mengt zich ideaal met die prachtige en zachte lagen van fruit.

De citroen

Laten we nu maar meteen maar met de deur in huis vallen en het kort hebben over het belangrijkste ingrediënt van de taart, de citroen. Een citroen geeft de taart zijn frisse, heldere en aangename smaak. De zure tonen van de citroen is wat de taart tot een ware delicatesse maakt.

De zoete aardbei

We zijn het er denk ik allemaal wel over eens dat de aardbei met haar zoete smaak, misschien wel één van de lekkerste vruchten is die moeder natuur aan ons heeft kunnen geven. De zoete aardbeien balanceren de zurigheid van de citroen met hun overweldigende zoetigheid. Daarnaast brengen de aardbeien een aangename kleur op de taart.

Slagroom als topping

De citroen taart kan het beste afgewerkt worden met een topping van slagroom. Je kunt jouw taart helemaal versieren met de pracht die slagroom heet. Ga je voor toefjes? Vul je de hele bovenlaag? Of maak je de meest bijzondere creatie. Alles is mogelijk.

Citroen taart met aardbeien geeft een unieke smaakervaring

Dit prachtige recept is en ik zeg wel veel maar een ware viering van zomerse smaken. De frisse en licht zure smaak van de citroen in combinatie met de zoete en sappige aardbei, brengt de zomer echt tot leven. Daarnaast zorgen de knapperige bodem en de romige slagroom voor een harmonie die de taart compleet maakt.

Conclusie

De citroen taart met aardbeien is een ware homage aan de zomer. De heldere en frisse smaken maken de taart tot een ware delicatesse. Deze taart oogt niet alleen subliem maar maakt het allemaal waar met de smaken. Ben je na dit recept een nog groter fan geworden van citroenen en hun frisse smaak. Probeer dan deze overheerlijke warme citroenmousse.

Verfrissende citroen taart met aardbeien

Een verfrissende en fruitige taart.

Gang Dessert, gebak, Taart
Keuken Nederlands
Keyword Fruitig, Taart, Verfrissend
Kooktijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Niels

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 0,5 dl magere melk
  • 3 eierdooiers
  • 4 eetlepels suiker
  • 30 gram bloem
  • 10 gram boter
  • 180 gram bladerdeeg diepvries
  • 300 gram aardbeien
  • 1 dl slagroom
  • 3 eetlepels suiker

Werkwijze

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven tot 200 graden Celsius.

  2. Laat het bladerdeeg volledig ontdooien op kamertemperatuur.

  3. Was de citroenen grondig en snij een paar dunne stukjes van de schil voor extra aroma.

  4. Pers vervolgens de citroenen uit en zeef het sap om pitten en pulp te verwijderen.

  5. Breng de magere melk aan de kook in een middelgrote pan.

  6. Terwijl de melk verwarmt, klop je de eierdooiers en 4 eetlepels suiker samen in een kom tot een luchtig en schuimig mengsel.

  7. Voeg vervolgens de bloem en de gesneden stukjes citroenschil toe aan het eimengsel.

  8. Schenk de warme melk langzaam en al roerende toe aan het eiermengsel.

  9. Zet dit mengsel terug op het vuur en breng het aan de kook, blijf voortdurend roeren.

  10. Voeg de citroensap en boter toe aan het mengsel en roer tot alles goed is gecombineerd.

  11. Haal de pan van het vuur en laat het citroenmengsel afkoelen.

  12. Vet ondertussen een taartvorm in met een beetje boter en bekleed deze vervolgens met het ontdooide bladerdeeg. Gebruik een vork om enkele gaatjes in de bodem te prikken; dit voorkomt dat het deeg te veel opbolt tijdens het bakken.

  13. Verdeel het afgekoelde citroenmengsel gelijkmatig over de bladerdeegbodem.

  14. Bak de taart 15 minuten in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als het bladerdeeg goudbruin en knapperig is en de vulling is gestold.

  15. Laat de taart volledig afkoelen.

  16. Terwijl de taart afkoelt, maak je de aardbeien schoon en snij je ze doormidden.

  17. Verdeel de gehalveerde aardbeien gelijkmatig over de afgekoelde taart.

  18. Klop de slagroom met de resterende 3 eetlepels suiker tot stevige pieken.

  19. Versier de taart met toefjes van de zoete slagroom. Gebruik hiervoor een spuitzak voor de beste presentatie.

Mobiele versie afsluiten