Site pictogram Out mijn keuken

Romige aardappelsoep met champignons

Een overheerlijke, romige aardappelsoep met champignons.

Ben je op zoek naar een heerlijke romige soep, dan ben je hier op de juiste plaats. Deze overheerlijke romige aardappelsoep met champignons is het culinaire hoogstandje die je nodig hebt. De aardappelsoep is met zijn heerlijke aardse smaken en romige textuur meer dan enkel een maaltijd. Het is een heerlijke traktatie. Je hebt nu een heerlijke soep gevonden, wil je deze nog aanvullen met een hoofdmaaltijd? Neem dan eens een kijkje naar ons recept: kiprolletjes met bacon en salie.

We gaan beginnen met de aardappelen

Hoe kunnen we zonder het belangrijkste ingrediënt in dit gerecht: de aardappel. Deze voedzame groente gaan we in blokjes snijden en lichtbruin laten worden in de pan. Daarna laten we de aardappelen garen in de kippenbouillon. De aardappel maakt de soep tot een vullende en voedzame optie voor iedere maaltijd.

De verse champignons

Wanneer de champignons schoongemaakt zijn en in dunne plakjes gesneden, voegen we ze toe aan de pan en laten we deze ook lichtbruin worden. De soep zal dankzij de smaak en de textuur van de champignon een diepere en robuuste smaak krijgen.

De boter en room als belangrijk onderdeel

De boter en de room geven de soep die heerlijke romige textuur waar dit gerecht zo bekend om staat. Ik voeg het graag toe wanneer ik deze soep maak. Het geeft mij die herinnering van vroeger. Aanschuiven aan tafel tijdens het avond eten en beginnen met een onvergetelijke soep.

De Sherry

Sherry ben ik pas later gaan toevoegen om die extra dimensie van smaak toe te voegen. Sherry geeft namelijk een subtiele zoetigheid af en een kleine zuurgraad. Dit geeft de aardappelsoep zoveel meer balans en topt de soep ook echt af.

Nu rest alleen nog de kruiden.

De soep maak ik graag af met een kleine toevoeging van kruiden. De peper en zout versterken namelijk de smaken van de soep. Ik voeg daarnaast nog enkel wat vers gehakte basilicum toe voor die frisheid. Daarnaast maakt de basilicum de soep natuurlijk ook visueel af. Nu rest enkel nog het opdienen en genieten van die overheerlijke romige aardappelsoep met champignons. Ben je helemaal verliefd geraakt op deze soep en wil je een andere gloednieuw soeprecept proberen? Dan is deze zelfgemaakte Toscaanse soep een uitstekende keuze.

Romige Aardappelsoep met champignons

Een heerlijke, romige aardappel soep.

Gang Bijgerecht, Maaltijdsoep, Soep
Keuken Nederlands
Keyword Aardappel gerechten, Romig, Smaakvol, Soep
Kooktijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Niels

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • 5 dl kippenbouillon
  • 200 gram verse champignons
  • 2 dl room
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels sherry
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel vers gehakte basilicum

Werkwijze

  1. Begin met het voorbereiden van de ingrediënten. Schil de aardappelen, was ze grondig en rasp één van de aardappelen. Snijd de resterende aardappelen in kleine blokjes.

  2. Maak de champignons schoon en snijd deze in dunne plakjes.

  3. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes en gesneden champignons toe aan de pan en bak ze even tot ze een licht goudbruine kleur krijgen.

  4. Giet de kippenbouillon in de pan en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.

  5. Gebruik vervolgens een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde consistentie.

  6. Voeg nu de geraspte aardappel, room en sherry toe aan de gepureerde soep. Laat de soep langzaam opwarmen op een laag vuur, maar laat het niet aan de kook komen.

  7. Breng de soep op smaak met peper en zout naar wens.

  8. Net voordat je de soep serveert, strooi je de vers gehakte basilicum over de soep.

Mobiele versie afsluiten