Site pictogram Out mijn keuken

Lamskarbonade met zelfgemaakte kruidenboter

Voltooid recept

Lamb chops or Steak. Grass-fed skirt steak, grilled to a medium rare and served with a garlic herb butter sauce and paired with roasted potatoes and Brussels sprouts. Classic American steakhouse favorite.

Er is niets zo lekker als een malse, sappige en smaakvolle lamskarbonade. Maar wanneer je daar zelfgemaakte kruidenboter aan toe voegt dan kan het leven niet beter. Dit gerecht combineert de heerlijke smaak van vlees met de boterachtige en kruidige smaakexplosie die kruidenboter heet. Ben je op zoek naar een lekkere soep voordat aan jouw lamskarbonades begint. Probeer dan eens onze overheerlijke Chinese tomatensoep.

Onze hoofdrolspeler de lamskarbonade

De lamskarbonade, is rijk aan smaak en wanneer je deze goed bakt ook nog eens ontzettend mals. Deze overheerlijke vleessoort is het hart van dit overheerlijke gerecht. Bak het lamsvlees voorzichtig zodat je de unieke smaak en sappigheid van het vlees kunt bewaren en benadrukken. Lamsvlees is op zijn best wanneer deze kort op beide zijden gebakken wordt tot het vlees een lichte bruine kleur heeft. Zo blijft de lamskarbonade lekker mals.

De zelfgemaakte kruidenboter

Wat dit gerecht zo fantastisch maakt is een zelfgemaakte kruidenboter. We hebben daarvoor het perfecte recept gecreëerd, zodat jij kunt genieten van een overheerlijke kruidenboter. Stiekem is kruidenboter goed te gebruiken bij ontzettend veel gerechten. Het werd tijd dat we het eens gingen combineren met overheerlijke lamskarbonades. De kruidenboter heeft die heerlijke onmiskenbare geur en brengt dit gerecht met zijn smaak tot een nieuw hoogtepunt.

De combinatie van de twee

De samenkomst tussen de lamskarbonade en de kruidenboter is een match made. De rijke smaak en de malsheid van de lamskarbonade in combinatie met die overheerlijke smaak van de zelfgemaakte kruidenboter vullen elkaar perfect aan in dit gerecht. Beide smaken brengen elkaar namelijk in balans. Je kunt jouw lamskarbonades met kruidenboter natuurlijk ook combineren met gezonde avocadospread voor op stokbroodjes.

Lamskarbonade met huisgemaakte kruidenboter

Gang barbecue, Hapjes, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Huisgemaakte kruidenboter, Lamskarbonade
Kooktijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Niels Cox

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten boter
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 1 theelepel vers citroensap
  • zout en peper naar smaak
  • 750 gram lamskarbonade
  • extra boter voor het bakken

Werkwijze

  1. Start met het maken van de kruidenboter. Neem een middelgrote kom en doe hier de zachte boter in.

  2. Pel de knoflookteentjes, pers ze uit en voeg ze toe aan de boter.

  3. Voeg vervolgens de vers gehakte peterselie, citroensap en een snufje zout en peper toe aan de kom. Meng alle ingrediënten grondig door elkaar totdat je een heerlijk kruidenboter hebt.

  4. Leg aluminiumfolie klaar en plaats de kruidenboter op de folie. Vorm de boter in een rolletje, Wikkel het rolletje en laat het opstijven in de koelkast.

  5. Terwijl de kruidenboter aan het opstijven is, kun je beginnen met de bereiding van de lamskarbonade. Bestrooi de lamskarbonade royaal met zout en peper.

  6. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de lamskarbonades toe en bak ze aan beide kanten goed bruin.

  7. Haal de lamskarbonades uit de pan en leg ze op een schaal.

  8. Haal de kruidenboter uit de koelkast, snijd er dikke plakken van enleg deze plakken op de warme lamskarbonades. De warmte van de karbonades zal de boter laten smelten, wat zorgt voor een extra smaakvolle ervaring.

Mobiele versie afsluiten