Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

recept spaghetti vongole

Klassieke spaghetti vongole

∴⋅∴ Vandaag, morgen en zondag heb ik nog drie klassieke pastagerechten voor je. Vandaag: spaghetti vongole. Vongole zijn venusschelpen, hoewel mijn visboer beweert dat er toch echt verschil is tussen venusschelpen en vongole. Venusschelpen zijn lichter (qua kleur) vertelde hij me. Het zal ... Het klassieke gerecht wordt op smaak gebracht met een minimale hoeveelheid ingrediënten. Dat resulteert in pure …

Lees hier verder ...

---
Pastamachine Philips review

In the spotlight: de volautomatische pastamachine van Philips

∴⋅∴ Het is inmiddels wel duidelijk dat ik een pastaliefhebber ben, in alle soorten en maten. Gedroogde pasta is heerlijk en meestal prima van kwaliteit. Ik raad je wel aan om eens te variëren met de merken die je, vaak gewoontegetrouw, koopt. Probeer eens een ander merk en ontdek dat er wel degelijk verschil te proeven is. Verschillende supermarkten verkopen ook …

Lees hier verder ...

---
Romige pasta met Turkse worstjes en cajunkruiden

Pasta met cajunsaus en Turkse worstjes (sucuk)

∴⋅∴ Dag 3 van de pastaweek en ik heb vandaag een bijzondere combinatie voor je. Toen man en ik nog kindloos in Groningen woonden haalden we regelmatig lekkers voor bij de borrel bij Basarz aan de Vismarkt in Groningen. Daar heb ik onder andere ook sucuk ontdekt, Turkse knoflookworstjes. Ineens kreeg ik er zin in en ik zag het helemaal …

Lees hier verder ...

---
Recept Cheesy Tortellini

Cheesy tortellini uit de oven

Tortellini ovenschotel met kaas en groente Dag twee van de pastaweek is voor tortellini. Ik ben er gek op maar zelf maken .... daar heb ik het geduld niet voor. Jij wel? Ik gebruik tortellini in de zomer vaak in een pastasalade, echt lekker. Probeer het maar eens! Vandaag heb ik comfort food voor je. Tortellini uit de oven met …

Lees hier verder ...

---
recept pasta in 't groen

Gezonde romige pasta in 't groen

Het is pastaweek! Deze week staat volledig in het teken van pasta! Je krijgt van mij iedere dag een nieuw pastarecept en op donderdag lees je een review over de automatische pastamachine van Philips. We beginnen vandaag met een heel gezond vegetarisch pastagerecht. De bereiding is eenvoudig. Het enige dat je moet koken is de pasta, de groentes maal je …

Lees hier verder ...

---
Recept Beef Stroganoff

Beef Stroganoff uit de slowcooker

Stroganoff is van oorsprong een Russische saus die gegeten wordt bij rundvlees. Er zijn inmiddels talloze variaties op het originele recept. Dit is er één die je kunt gebruiken in je slow cooker. Heb je geen slow cooker en wil je dit gerecht toch eens maken, dan kun je het ook in een braadpan in de oven maken. Op deze …

Lees hier verder ...

---
geklaarde boter (ghee)

Techniek: geklaarde boter (ghee) maken

∴⋅∴ Geklaarde boter is boter die is ontdaan van de eiwitbestanddelen en het zout. Het voordeel van het gebruiken van geklaarde boter is dat het niet verbrandt of verkleurt en je het dus tot veel hogere temperaturen kunt verhitten. Net als bij de momenteel überhippe kokosolie. Geklaarde boter heeft een aantal voordelen boven gewone boter: het is beter voor je gezondheid …

Lees hier verder ...

---
maandboek maart

OMK maandboek: maart 2017

∴⋅∴ Persoonlijk Maart begon voor mij feestelijk. Zelf werd ik een jaartje ouder, maar ook onze jongste vierde zijn verjaardag. Taart bakken dus! Ik maakte deze appeltaart en deze lekkere yoghurttaart. De dag daarna ging het bergafwaarts want ik ging gigantisch door mijn rug en kon een week of 2 niet meer voor of achteruit, spit. Echt heel pijnlijk en …

Lees hier verder ...