Klassieke spaghetti vongole

recept spaghetti vongole

∴⋅∴

Vandaag, morgen en zondag heb ik nog drie klassieke pastagerechten voor je. Vandaag: spaghetti vongole. Vongole zijn venusschelpen, hoewel mijn visboer beweert dat er toch echt verschil is tussen venusschelpen en vongole. Venusschelpen zijn lichter (qua kleur) vertelde hij me. Het zal ... Het klassieke gerecht wordt op smaak gebracht met een minimale hoeveelheid ingrediënten. Dat resulteert in pure en eerlijke smaken die perfect bij elkaar passen. Als je ergens verse pasta bij zou moeten eten is het wel bij dit pure gerecht waarbij dat extraatje dat je proeft bij verse pasta geweldig tot zijn recht komt. Ik maakte spaghetti met de pastamachine van Philips, waarmee het in no time klaar is. 

Het recept:

Het recept is eenvoudig en snel klaar. Zorg dat je van tevoren al het snijwerk hebt gedaan, dan kun je in één keer doorwerken. Spoel de schelpen onder koud water goed af en verwijder alle schelpen die open zijn of die kapot zijn. recept spaghetti vongolo

Klassieke spaghetti vongole

Gang:

Hoofdgerecht
Keuken:

Italiaans

Voorbereiding: 10 minutes

Kooktijd: 10 minutes

Totale tijd: 20 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Eenvoudig en snel klassiek Italiaans gerecht

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Spoel de schelpen goed schoon en haal de kapotte schelpen en de schelpen die open staan eruit. Zet een pan water met zout op voor de pasta. Verse pasta hoef je maar een paar minuten te koken, neem iets meer tijd als je gedroogde pasta gebruikt. 

  2. Verhit in een ruime pan (ik heb mijn wok gebruikt) een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de gesnipperde knoflook, de fijngehakte peterselie steeltjes en de fijngesneden rode peper. 

  3. Doe de schelpen erin, roer even goed om en giet de witte wijn erbij. Breng aan de kook, dek het af (met een deksel of een stuk aluminiumfolie) en laat een minuut of 3 à 4 rustig koken tot alle schelpen open staan. Verwijder de schelpen die niet opengaan. 

  4. Doe de pasta erbij, hussel goed door en giet de citroensap erover. Roer de boter erdoor. Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met peper en zout (heeft niet veel nodig, dus goed proeven voordat je het toevoegt)

  5. Serveer meteen.

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
©Out mijn Keuken 2017

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge