Klassieke Pasta Napolitana

Recept pasta Napolitana
Pasta Napolitana

De één na laatste dag van de pastaweek! En vandaag maken we Pasta Napolitana. Deze pastasaus uit Napels is vergelijkbaar met de Bolognesesaus, alleen maak je die met gehakt en de Napolitana met suddervlees. Voor deze saus moet je dan ook even tijd uittrekken want het moet een uurtje of drie sudderen. Maar mijn Hemel dan heb je ook wat! Bij deze dus de ultieme tip: gewoon maken die hap. Het is niet moeilijk, het kost alleen wat tijd en af en toe een beetje roeren. Over de originele saus heb ik gelezen dat het vlees niet gebruikt wordt in het pastagerecht zelf, maar dat de pasta alleen met de ‘jus’ gegeten wordt en dat het vlees weer in een andere gang wordt gebruikt. Omdat wij pasta vaak als hoofdgerecht eten, heb ik het vlees er natuurlijk gewoon lekker in laten zitten. 

Pasta Napolitana; het recept

Ik heb hieronder voor je uitgeschreven hoe je pasta Napolitana maakt. De verse pasta heb ik gemaakt met de Philips Pastamachine

hoofdgerechten pasta recept pasta Napolitana

Pasta Napolitana (pasta met suddervlees)

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 3 hours
Totale tijd: 3 hours 20 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Pastagerecht met suddervlees

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Snijd het vlees in blokjes, was de bleekselderij en snijd in stukjes. Schrap de wortel schoon en snijd ook in blokjes. Snipper de ui. 

  2. Bak het vlees aan in een flinke klont boter of in olie. Voeg de groentes toe en bak even mee. Voeg dan de tomaten, puree, wijn en bouillon toe en breng rustig aan de kook. Voeg zout en peper toe. 

  3. Zet het vuur laag als het prutje kookt, doe de deksel op de pan en laat zo'n drie uur heel rustig sudderen. Roer af en toe en houd een beetje in de gaten dat het niet te droog komt te staan. Voeg in dat geval wat vocht toe. Als het een half uur voordat het klaar zou moeten zijn nog erg vochtig is, haal je de deksel van de pan en laat je wat vocht verdampen. 

  4. Kook de pasta en breng de saus verder op smaak met peper, zout en basilicum. 

  5. Schep de pasta op borden en verdeel de saus erover. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en serveer meteen.

 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
©Out mijn Keuken

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge