Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

hartige spinazietaart in filodeeg

Recept | Hartige spinazietaart in filodeeg

Hartige spinazietaart in filodeeg Filodeeg wordt veel gebruikt voor Midden-Oosterse zoete baksels als baklava, maar is ook heel geschikt voor hartige gerechten. Het is een heel dun soort deeg dat na het bakken heerlijk knapperig wordt. Hier geldt wel: handle with care want filodeeg is bijzonder kwetsbaar en droogt heel snel uit. In deze taart heb ik een volledige verpakking …

Lees hier verder ...

---
Meet the Foodblogger | Martine van duizenden1dag.nl

Meet the Foodblogger | Martine van duizenden1dag.nl

Meet the Foodblogger - Duizenden1dag.nl In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens aan je voor …

Lees hier verder ...

---
Piri Piri kipvleugels

Recept | Piri Piri Kippenvleugels

Piri Piri Kipvleugels Piri piri is een heel populair gerecht in de Portugese keuken. Letterlijk betekent het rode duivel en daaruit kun je wel concluderen dat het een pittig sausje is. Nu kun je daar gelukkig zelf wel wat invloed op uitoefenen, dus ook als je niet van heel hot houdt kun je piri piri maken. De eenvoudigste piri piri …

Lees hier verder ...

---
Pompoen Risotto recept

Recept | Pompoen Risotto met schapenkaas

Pompoen risotto met schapenkaas De herfst is weer aangebroken! Pompoen hoort echt bij dit jaargetijde en vandaag laat ik je zien hoe je het in een risotto kunt verwerken. Meestal gebruik ik in mijn risotto's Parmezaanse kaas, maar deze keer heb ik gekozen voor een romige schapenkaas en als smaakmaker heb ik er verse tijm in verwerkt. Smullen was het! …

Lees hier verder ...

---
Kaneel

Achtergrond | Kaneel - wat is het en hoe gebruik je het?

Na de serie over vitamines vind je op deze plek vanaf vandaag iedere maandag een achtergrond artikel over een ingrediënt dat je bij het koken kunt gebruiken. Vandaag: een van mijn favoriete specerijen, kaneel.  Lees terug: serie over vitamines Kaneel; wat is het? Kaneelstokjes zijn gemaakt van de binnenbast van een kaneelboom. Er bestaan best veel soorten, maar de bekendste kaneelsoorten …

Lees hier verder ...

---
Maandboek september

Out mijn Keuken Maandboek september 2017

OMK Maandboek september De herfst is in aantocht mensen! Ik weet dat er heel verschillend over gedacht wordt, maar ik vind de herfst verre van vervelend. Met de kou van de winter heb ik echt niets, maar de kleurenpracht en gezelligheid in huis van de herfst spreekt me wel heel erg aan. Zeker op eetgebied is de herfst een topseizoen. …

Lees hier verder ...

---
Pindakaas koekjes recept

Foodblogswap Recept | Pindakaas koekjes

Pindakaas koekjes Het is weer de laatste dag van de maand en dus: foodblogswap tijd! Deze keer mocht ik koken van de blog Cookingdom van Arieta. Arieta kookt heel gevarieerd en je vindt op haar blog echt voor elk wat wils. Het viel dus niet mee om een keuze te maken. Omdat ik zelf niet zo'n bakker ben, kies ik …

Lees hier verder ...