Foodblogswap Recept | Pindakaas koekjes

Pindakaas koekjes recept
Pindakaas koekjes

Het is weer de laatste dag van de maand en dus: foodblogswap tijd! Deze keer mocht ik koken van de blog Cookingdom van Arieta. Arieta kookt heel gevarieerd en je vindt op haar blog echt voor elk wat wils. Het viel dus niet mee om een keuze te maken. Omdat ik zelf niet zo'n bakker ben, kies ik voor de foodblogswap vaak een bakrecept, om mezelf toch uit te dagen nieuwe dingen te proberen. En aangezien mijn gezin lijdt aan een mega pindakaasverslaving, viel mijn oog bij het scrollen en surfen op Arieta's blog op de pindakaas koekjes met een beetje zeezout

Pindakaas koekjes

Pindakaas koekjes - het recept

Ik heb aan de mooie pindakaasballetjes van Arieta een eigen draai gegeven door ze te bakken als platte koekjes en door er koekkruiden doorheen te doen en het zeezout weg te laten. Echt een succes! Mijn pubers waren nog geen kwartier thuis uit school ... koektrommel leeg.

Pindakaas Koekjes


Gang Bakken
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 12 minutes
Totale tijd 17 minutes
Porties 10 stuks
Auteur Out mijn Keuken/Cookingdom

Ingrediënten

  • 170 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • paar druppels vanille extract
  • 225 gram pindakaas
  • 1 tl koekkruiden
  • huishoudfolie

Werkwijze

  1. Doe de suiker in een ruime kom en doe het ei erbij. Roer hier een pasta van. Voeg hier de vanille extract, pindakaas en koekkruiden aan toe en roer alles tot een samenhangend beslag. 

  2. Leg een stuk plasticfolie op je aanrecht en schep het pindakaasbeslag erop. Vorm het tot een worstvormig geheel en draai aan beide kanten het plasticfolie dicht. Leg de pindakaas worst in de vriezer en laat het in een paar uur stijf worden. 

  3. Haal de pindakaas worst een half uur voordat je het gaat bakken uit de vriezer. Zo kun je er nog mooie plakken van snijden, maar kun je de koekjes ook nog een beetje vormen. 

  4. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd van de pindakaas worst 10 plakken en leg ze op de bakplaat. Vorm ze tot mooie rondjes. Schuif de plaat in de oven en bak de koekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin en gaar.

  5. Laat ze even afkoelen op de plaat en verplaats ze vervolgens voorzichtig naar een rooster om verder af te koelen. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel. 

Notities

Variatie idee: bestrooi de koekjes met wat amandelschaafsel of meng wat noten door het beslag.

Pindakaas koekjes

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.