Snickerdoodles
Ik zeg het alvast maar: snickerdoodles hebben niets met snickers te maken. Het zijn gebakken deegbolletjes die een beetje het midden houden tussen een koekje en een cakeje. Deze koekjes worden al heel lang gemaakt, de oudst bekende recepten stammen uit de Middeleeuwen. Snickerdoodles worden vooral in Amerika gegeten en kenmerken zich door de opengebarsten buitenkant. Wat verder kenmerkend is, is de suikerlaag aan de buitenkant die bestaat uit een combinatie van suiker en kaneel. Het recept vind je hieronder, enjoy!
Snickerdoodles
Snickerdoodles zijn een combinatie tussen koekjes en cakejes. Houdt rekening met koelkasttijd en afkoeltijd.
Ingrediënten
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- 100 gram ruwe rietsuiker
- 1 ei
- 1 tl vanille extract
- 1 tl bakpoeder
- 250 gram bloem
- 0,5 tl nootmuskaat
- 1 el kaneel
- 2 el fijne kristalsuiker
Werkwijze
Doe de zachte boter en de rietsuiker in een beslagkom en klop het met een elektrische mixer tot een zachte romige massa. Voeg dan het ei, de vanille extract, het bakpoeder, de bloem en de nootmuskaat toe. Meng alles goed door elkaar tot een plakkerig deeg.
Meng op een klein bordje de suiker met de kaneel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol van het deeg bolletjes, ongeveer ter grootte van een walnoot. Rol ze daarna door het suiker/kaneel mengsel en leg ze op de bakplaat. Let erop dat er wat ruimte zit tussen de bolletjes, ze moeten minimaal een keer zo groot kunnen worden.
Zet de plaat ten minste een half uur in de koelkast voor het bakken. Op die manier wordt de boter weer hard en lopen de snickerdoodles minder snel uit in de oven.
Verwarm de oven voor 180°C en bak de snickerdoodles in ongeveer 12 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl
1 Opmerking
Och, wat lijkt me dit lekker!!!! Ik ga ze zeker maken. Zo’n schaal vol bij koffie en/of thee…………’Wie ein Traum’…….