Recept | Piri Piri Kippenvleugels

Piri Piri kipvleugels
Piri Piri Kipvleugels

Piri piri is een heel populair gerecht in de Portugese keuken. Letterlijk betekent het rode duivel en daaruit kun je wel concluderen dat het een pittig sausje is. Nu kun je daar gelukkig zelf wel wat invloed op uitoefenen, dus ook als je niet van heel hot houdt kun je piri piri maken. De eenvoudigste piri piri saus wordt gemaakt van olie, pepers en een beetje zout. Ik heb daar wat variatie in aangebracht door ook wat andere kruiden/specerijen toe te voegen.

Piri piri kipvleugels

Piri Piri Kipvleugels; het recept

Zoals ik al zei kun je spelen met de hotness van deze saus. Laatst had ik mijn kinderen al eens gepijnigd met deze vrij pittige chili con carne en dat wilde ik ze niet nog een keer aandoen. Ik heb me deze keer dus maar wat ingehouden en slechts twee rode pepers verwerkt in de saus. Prettig pittig wordt het als je er vier gebruikt en durf je het aan, gooi er dan gerust acht pepers in. Geef er wat partjes limoen bij om erover uit te knijpen, dan geef een prettig frisse bite aan de vleugels. Verder aten wij er wat gebakken aardappels en een groene salade bij. Enjoy!




piri piri kipvleugels

Piri Piri Kipvleugels

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 1 hour 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Kipvleugels uit de oven in een spicy piri piri saus (let op wachttijd voor marineren!)

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. De hoeveelheid rode pepers kun je aanpassen aan je eigen smaak. Met 4 (zonder zaadlijsten en zaadjes) heb je een pittige saus, maar de stoom komt nog niet uit je oren. Eten er kinderen mee dan zou ik niet meer dan twee pepers nemen. Ben je wat gewend dat kun je er met gemak 8 pepers in kwijt. 

  2. Verwarm je oven voor op 200°C (hete lucht iets lager). Was de pepers en leg ze op een rooster in de oven. Laat ze ongeveer 10 minuten roosteren en laat ze vervolgens iets afkoelen en snijd ze in grove stukken (verwijder eventueel zaadjes en lijsten). Snipper intussen de ui en de knoflook.

  3. Doe de olijfolie in een steelpannetje en verwarm het op niet al te hoog vuur. Fruit ui en knoflook hier een paar minuutjes in. Doe dan de oregano, beide soorten paprikapoeder, rode peper en een beetje zout erbij. Haal het pannetje van het vuur en laat het afkoelen. Roer dan de rodewijnazijn erdoor. Zet dan de staafmixer erin en maal het tot een pasta. 

  4. Dep de kipvleugels droog en smeer ze in met de helft van de piri piri saus. Voor een maximaal smaakeffect is het verstandig om het een uurtje te laten marineren in de koelkast. 

  5. Verwarm de oven voor op 220°C (hete lucht iets lager) en leg de kipvleugels op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif de plaat in de oven en bak de vleugels 25 minuten. Haal de plaat uit de oven en besmeer ze met de rest van de piri piri saus. Schuif de plaat nog eens 20 minuten in de oven. 

  6. Serveer de vleugels met in partjes gesneden limoen en een lekkere salade en gebakken aardappelen.

piri piri kipvleugels

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl




Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge